ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a stins din viață artistul popular originar din Negrilești, Vrancea, Toma Avram, informează Vrancea24.

Meșterul era născut în 1964, pe data de 9 ianuarie, în Negrilești.
 
După terminarea studiilor s-a întors în satul natal. La Negrilești și-a pus în valoare pasiunea și îndemânarea, sculpturile sale în lemn fiind apreciate în țară și în străinătate. 
 


”De ieri, clopotul din Negrilești, pe o zi mohorâtă, bocește a jale. Îl plânge pe fiul satului Avram Tomiță. A fost un om complex, un filozof neînțeles în această lume. El a plecat la cer să îi învețe pe Îngeri să sculpteze păpușare pe care să scrie ,,Negrilești”. ,,Atom”, cum îi plăcea să se semneze, a plecat într-o lume mai bună, lăsând în urma sa adevărate opere de artă din lemn, ce au prins viață cu truda mâinilor sale. Rămas bun, Tomiță!”, a scris, pe Facebook, fostul său coleg de clasă, scriitorul Daniel Mușat Mureșanu.

Conform Ziarului de Vrancea, artistul își etala lucrările la un târg internațional de artă deschis la Paris. Alături de el, maestrul Gheorghe Zamfir interpreta balade.

Câteva dintre scultpurile lui Toma Avram: