ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia lui Liviu Pop, pădurarul omorât în codrul Maramureșului în urmă cu două luni, trece prin momente cumplite. Recent, aceasta a primit decizia pentru pensie de urmaș de care vor beneficia cele trei fetițe. Incredibil este motivul decesului pe care autoritățile l-au trecut pe acest act: „boală obișnuită”.

În urmă cu câteva zile, familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmaș de care vor beneficia cele trei fetițe minore ale acestuia, două gemene de 1 an și două luni și o fetiță de 5 ani, scrie Adevărul. 

Cele două fetițe vor primi împreună de la stat suma de 704 lei pe lună, un venit mic pentru o familie care a rămas fără cel mai important sprijin.

Cunoscând situația, liderul Federației Sindicatelor Silva, Silviu Geană, a lansat un apel umanitar pentru familia lui Liviu Pop. Cei care doresc să ajute familia pădurarului omorât în munții Maramureșului pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuș pe numele soției acestuia, Anamaria Pop, notează Adevărul.

Romsilva a transmis, în 17 octombrie, că Liviu Pop, pădurar din Maramureș, a fost împușcat în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva s-au înregistrat în 2019. Această ultimă tragedie a dus și la schimbarea legii. Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută, în calitate de for decizional, o modificare la statutul personalului silvic prin care acesta va putea avea arme cu glonț. Până acum, pădurarii erau dotați doar cu arme neletale.