ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A murit fostul ministru al Apărării Naționale, Mircea Dușa, luni dimineață. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale.

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015.

Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis MAPN.
 
Mircea Dușa avea 67 de ani și era bolnav de cancer de câteva luni.
 
Amintim că fostul ministru a ajuns în iulie la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei vizite la sediul Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii” din Târgu Mureș. I-au sărit în ajutor, în prima fază, medicii militari, iar apoi a fost preluat de o ambulanță civilă.
 
Alături de el a fost și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a confirmat incidentul:
 
„L-am văzut pe bunul meu prieten Mircea Dușa, fostul ministru al Apărării, care a fost cu noi în această vizită, ieșind din sala de prezentare.
 
După aceea, domnul rector Azamfirei ne-a informat că a avut un incident medical, se pare destul de serios și am asistat cu toții la plecarea ambulanței care l-a dus.
 
Sper din toată inima să-i dea Dumnezeu să depășească acest moment greu. Pur și simplu, ne-a luat pe toți prin surprindere. Îi urăm lui Mircea sănătate și recuperare grabnică".