ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RTV a aflat cine era femeia din Pitești care a murit la volan în ultima zi a anului: Ramona a murit subit la 42 de ani. Asistenta de la neurochirurgie la Spitalul Județean Argeș a făcut infarct la volan, ieșea din tură și făcea cumpărături de Revelion.

Femeia a fost extrasă din mașină după ce s-a spart un geam. Aceasta era în stop cardio-respirator și i s-au efectuat manevrele de prim ajutor și de resuscitare de către colegii de la SMURD. Eforturile echipajelor din cadrul ISU Argeș au fost din păcate în zadar.

Ramona lasă în urmă doi copii orfani, mai scrie sursa citată - REVELIONUL LA MORGĂ. Tombola morții subite nu se oprește nici de Anul Nou. Moarte cumplită a unei femei de 42 de ani, închisă în propria mașină. Anul 2023, Anul Morții Subite, se schimbă cu Anul 2024, Anul Cancerelor Turbo. Responsabilii petrec liniștiți

Oare Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță cum or fi petrecut Revelionul?

Ultima zi a anului 2023 s-a transformat și în ultima zi din viața unui vatman din Iași, care a murit subit în timp conducea tramvaiul.

Ioan Vizitiu, în vârstă de 50 de ani, aștepta cu nerăbdare să i se termine programul și să meargă acasă pentru a întâmpina noul an împreună cu soția sa, însă, din păcate, nu a mai ajuns, scrie RTV.

La un moment dat, vatmanul a acuzat dureri în zona pieptului. Văzând că acestea se acutizează a oprit tramvaiul, reușind să evite un eventual accident, iar la scurt timp a leșinat.

Un bărbat a încercat să îi acorde primul ajutor vatmanului care a fost scos din cabină de către pasagerii din tramvai.

Speriați, călătorii au sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de salvare, dar din nefericire, medicii nu am mai putut să facă nimic pentru bărbatul care a fost resuscitat aproximativ o oră, scrie ziaruldeiasi.ro.

Soția și fiica vatmanului au ajuns și ele la locul incidentului. Minute în șir soția și fiica vatmanului s-au rugat la o minune, însă, în cele din urmă, medicii au declarat decesul bărbatului. De-acolo au mers la morgă.

Moartea subită lovește din nou: Doi români, de 50 și 55 de ani, au murit subit între Crăciun și Anul Nou - unul a fost găsit mort pe scaun în tramvai altul pe scările unei Primării 

„Cu adâncă tristețe și compasiune, exprimăm condoleanțe familiei vatmanului Vizitiu Ioan, în urma tragicului eveniment petrecut astăzi în jurul orei 18,00. În timp ce acesta conducea tramvaiul pe traseul 11, i s-a făcut rău și, din păcate, echipajul de la ambulanță nu a reușit să-l resusciteze. Suntem alături de familia și colegii angajatului nostru și ne exprimăm solidaritatea în fața suferinței dumneavoastră”, a transmis conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Iași, la scurt timp, după tragedie.

Aceeași companie „informa” în 2020 că „Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV2 în mijloacele de transport au fost intensificate.

Zilnic, echipaje mixte formate din angajați CTP Iași și polițiști locali patrulează prin autobuze și tramvaie pentru a se asigura că toate persoanele poartă mască atât pe gură, cât și pe nas, pe toată durata călătoriei.

De asemenea, controlorii CTP Iași verifică, în mod aleatoriu, și temperatura corporală a călătorilor, care nu trebuie să depășească 37,3 grade celsius, pentru ca aceștia să poată rămâne în mijlocul de transport.

În plus, angajații CTP Iași oferă gratuit câte o mască de protecție persoanelor depistate de către polițiști nerespectând regulile de călătorie.

În 4 aprilie 2020, CTP mai „avertiza”:

„Echipaje ale Poliției Locale patrulează prin mijloacele de transport public, pentru verificarea calității persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport public. Și controlorii CTP Iași acționează în același scop.

Astfel, sunt îndepărtați călătorii care nu pot dovedi printr-un act oficial că se află într-una dintre situațiile prevăzute în deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, privind categoriile de cetățeni care au dreptul să folosească transportul public în perioada stării de urgență.

De altfel, tonetele CTP Iași eliberează bilete și abonamente doar persoanelor care fac parte din următoarele categorii:

a) Cadrele medicale și nemedicale din sistemul public și privat, din cadrul spitalelor, dispensarelor, cabinetelor medicale și al întregii infrastructuri medicale, cadrele medicale din toate formele de organizare, inclusiv laboratoare medicale din cadrul Ministerului Sănătății sau din cadrul Ministerului Educației, angajații farmaciilor și angajații fabricilor de medicamente și materiale de protecție sanitară din Municipiul Iași;

b) Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Poliției Locale Iași;

c) Asistenții sociali și asistenții personali ai persoanelor cu handicap;

d) Factorii poștali care livrează corespondența, pensiile și alte colete persoanelor care nu pot părăsi domiciliul;

e) Pacienții cronici care se deplasează către cabinete medicale în vederea consultațiilor și tratamentului. Aceștia vor prezenta o adeverință privind locul unde se deplasează, ziua și ora programării, cu valabilitate pe toată perioada stării de urgență;

f) Toate persoanele implicate în procesul de monitorizare și ajutor al celor aflați în autoizolare sau al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani;

g) Voluntarii cuprinși în sistemul public de voluntariat, care sunt implicați în gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în baza unei legitimații vizate de Primăria Municipiului Iași.

h) Donatorii de sânge aflați în registrul Centrului de Transfuzii Iași;

i) Personalul angajat în sistemul de producere, distribuție și vânzare a produselor alimentare și agroalimentare;

j) Personalul care își desfășoară activitatea în Ministerul Justiției și Ministerul Public, implicat în procesul de combatere a pandemiei COVID-19.

Reamintim faptul că, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii.
În toate situațiile menționate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Le recomandăm insistent pensionarilor și celorlalte categorii de cetățeni, care se nu se regăsesc în lista de mai sus, să stea cât mai mult în casă! Numărul sancțiunilor contravenționale aplicate de către organele abilitate este tot mai crescut!

#stamacasa #staiacasa