ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul student la Facultatea de Teologie Sfântul Ierarh Andrei Șaguna din Sibiu Florin Tudor Știrb a murit mult prea repede. Internat la Spitalul de Urgență din Zalău cu o problemă pneumologică apărută subit tânărul a murit la două zile după externare. Foștii lui colegi spun că de infarct.

Colegii îl plâng pe Facebook:

„Cu sufletul întristat și cu multă durere anunț pe toți cei care l-au cunoscut pe tânărul teolog Tudor Florin că acesta s-a mutat la viața veșnică. Dumnezeu a dorit ca de acum să fie colindător și vestitor ceresc, prăznuind marea Sărbătoare a Nașterii Domnului împreună cu îngerii. Domnul mereu va face ceea ce este mai bine pentru sufletul nostru, astfel datori suntem să spunem: Cel ce ai binevoit așa, slavă Ție. Toți ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să așeze sufletul dragului nostru prieten și coleg în ceata drepților, în locașul cel luminos dar mai ales în Împărăția veșnică pregătită tututor sufletelor care-l iubesc neîncetat pe Creator.

Dumnezeu să te ierte și să te odihnească dragul meu Tudor!”, a scris unul dintre colegi, Dragoș Lupașcu.

Un prieten de-al său, Denis Ardelean, a adăugat: „Dumnezeu să te odihnească in pace suflet bun! Avea vaccinul făcut și problema pneumologică i-a răscolit tot in corpul lui! Îl știu pe Tudor foarte bine și am povestit multe despre acel nenorocit de vaccin, mi-a zis că de când s-a vaccinat nu mai este omul sănătos de dinainte! Păcat, mare păcat, mor oameni tineri din nefericire!

Cei ce vor sa îl petreacă pe ultimul lui drum pot sa o facă duminica, 18.12.2022, ora 13:30, în satul Iaz, la biserica ortodoxă.”

Citiți și Doliu într-o parohie din județul Cluj: Un tânăr preot, îndrăgit de enoriași, s-a mutat la ceruri în mod neașteptat: părintele Gabriel Cosma a fost găsit mort subit într-o parcare

Facultatea de Teologie unde e profesor și preotul vaccinist Constantin Necula a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe: „Anunțăm cu multă întristare creștinească vestea trecerii la cele veșnice a studentului nostru din anul al II-lea, Tudor Florin ȘTIRB, cunoscut pentru cumințenia sa, rezultatele bune la învățătură, râvna pentru a studia teologia ortodoxă și participarea regulată la slujbele săvârșite pentru studenții noștri teologi în capela metropolitană a Facultății de Teologie din Sibiu. Comunitatea academică teologică sibiană este alături de familia fratelui nostru  Tudor Florin, atât de greu încercată!

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească cu drepții!”

Ziariștii de la Sportul Sălăjean i-au dedicat tânărului mort subit un articol cuprinzător, semnat de Călin Onicaș

Tragedie fără margini. Un tânăr de 20 de ani – moarte subită imediat după externarea din spital

 

 „Tudor Florin, un tânăr de 20 de ani din comuna Plopiș, s-a stins din viață azi – 15 decembrie -, la doar două zile după ce fusese externat din secția Pneumologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău

Prietenii spun că Tudor Florin era un înger pe pământ. Era un tânăr plin de viață, un băiat de milioane și cu o voce minunată. A absolvit Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din municipiul Zalău și acum urma cursurile Facultății de Teologie ,,Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, unde se afla în anul II.

Era nelipsit din norodul ce mergea pe jos, de Sfânta Marie, din comuna Valcău de Jos și până la Mănăstirea Nicula

Încă de mic a fost atras de lumea credinței și a fost un adevărat pelerin spre Maica Domnului. Făcea parte din norodul care mergea de Sfânta Marie, an de an, pe jos din comuna Valcău de Jos și până la cunoscuta Mănăstire Nicula, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Apropiații spun că nu se știa cu probleme de sănătate. Acum vreo o săptămână le-a spus apropiaților că nu se simte prea bine.

A mers la medic și până la urmă a ajuns să fie internat la secția Pneumologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acolo a urmat un tratament, iar marți, 13 decembrie, a fost externat.

Ieri, la doar o zi de la revenirea din spital, a spus din nou că nu se simte prea bine. După-amiază, a mers la medicul de familie, care i-a întocmit o altă trimitere către Spitalul de Infecțioase de la Zalău.

 

A ajuns la Urgență pe picioarele sale, chiar a făcut glume cu gardianul de la intrare, iar după nici două ore s-a stins din viață!?

Dis de dimineață, a venit la medic cu mașina unei vecine, care îi era și rudenie. Pe când a ajuns în municipiu, a început să acuze din nou unele probleme de sănătate. A spus că tușește și că nu respiră cum trebuie.

La îndemnul unei cunoștințe, s-a dus direct la urgență. Undeva înainte de ora 10.00, tânărul trecea pragul secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău pe picioarele sale.

Martorii spun că Tudor Florin chiar a făcut o mică glumă cu gardianul de la intrare…

Starea sa de sănătate s-a agravat, însă, brusc și în scurt timp starea sa a devenit chiar critică.

A fost intubat, s-au făcut manevrele de resurscitare, dar medicii nu i-au mai putut salva viața

Medicii de la UPU-SMURD și-au dat seama că au în față un caz grav, astfel că triajul a fost făcut extrem de rapid și pacientul a intrat în secție și a fost intubat instant.

Echipajul medical de la Urgență a început manevrele de resurscitare, dar din păcate toate demersurile făcute de medici au fost în zadar.

Undeva, în jurul orei 12, a fost declarat decesul. O tragedie fără margini. Misterul acestei drame va putea fi deslușit doar după autopsie…

"Avea o voce de aur. A mers să le cânte la îngeri…”, spunea un apropiat cu mare durere în suflet.”

„Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în ceata drepților, colegu' !”, a scris și Constantin Daniel Avădănii:

„Noi, toți colegii tăi, credem că te-am câștigat rugător înaintea Lui, și din moment ce moartea nu este finalul, ci o trecere în veșnicie, suntem siguri că vei colinda de acum, în prag de sărbători și până-n vecie împreună cu îngerii și cu toți sfinții, pe Împăratul Hristos-Dumnezeu și pe Maica Sa!
Să ne revedem cu bucurie în veșnicie!”

Mai jos puteți vedea imagini de la colindatul de anul trecut al grupului de studenți prieteni din care făcea parte și Florin Tudor. Anul acesta n-a mai fost să fie...

ULTIMUL COLIND: