Traducătoarea Micaela Ghițescu a murit în noaptea de duminică spre luni, a anunțat conducerea revistei „Memoria - revista gândirii arestate'', informează Agerpres.

„Conducerea revistei 'Memoria - revista gândirii arestate' împreună cu Consiliul Consultativ al revistei anunță cu profundă durere trecerea la Domnul în noaptea de 12/13 mai a Micaelei Ghițescu, directorul revistei în ultimii 16 ani. (...) Dispariția Micaelei Ghițescu dintre noi lasă un gol greu de înlocuit, dar promisiunea pe care o facem ei și directorului fondator al revistei - Banu Rădulescu - este că nu vom lăsa revista să moară, că prin ea vor continua amândoi să trăiască în inimile noastre și ale multor români. Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște", se menționează într-o postare de pe site-ul Fundației Culturale Memoria.

Potrivit sursei citate, Micaela Ghițescu a fost o distinsă traducătoare din limbile portugheză, spaniolă, franceză, germană și engleză, pentru care a fost răsplătită cu numeroase premii și distincții - titlul de Mare Ofițer al Ordinului Infante Don Henrique fiindu-i acordat chiar la București de președintele Portugaliei în 2015.

„Ființă delicată, dar dârză și curajoasă, Micaela Ghițescu a suportat vicisitudinile vieții cu demnitate și fără ranchiună. În studenție a fost arestată în cadrul celebrului 'lot francez', format din foste eleve și profesoare de la Liceul Francez, și a suferit o condamnare politică de 3 ani. Beneficiind de amnistia din 1955, cu greu și-a reluat studiile universitare, devenind licențiată în Filologie a Universității din București", precizează sursa citată.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews