ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O mare pierdere pentru rarefiata presă liberă din România: Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, coșmarul din presă al președintelui Klaus Iohannis, s-a stins din viață acum câteva ore - în jurul orelor 15.00, marți, 15 decembrie 2020 -, la domiciliul său din Sibiu, după o lungă și grea suferință, anunță InPolitics. În ciuda bolii sale grave, Marius Albin Marinescu nu înceta să scrie și să lupte pentru libertatea cuvântului și dreptatea românească din această țară reocupată.

Marius Albin Marinescu, redactor-șef al revistei, devenit ulterior doar site, ”Justițiarul”, din Sibiu, a fost primul ziarist interzis de Grupul de Comunicare Strategică condus de fațadă de Andi Manciu, în primăvara acestui an. În urmă cu 10 zile, ca urmare a plânegerii lui fusese anununțat de Parchet că s-a dispus începerea urmăririi penale în Dosarul Penal 122/P/2020  "împotriva Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, președintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu ș.a.".

 

Totodată, el este și autor al celor mai spectaculoase dezvăluiri, în timp, despre actualul președinte, încă de pe vremea când acesta era primar la Sibiu. E vorba în special de traficul de copii, pe când era reporter la Antena 1, și afacerile cu case ale lui Iohannis și ale soției sale, dezvăluiri făcute într-o perioadă în care aproape toată presa sibiană îi cânta doar osanale actualului președinte. Datorită lui, Iohannis a fost nevoit să returneze o casă însușită cu acte false.

În urmă cu mai mulți ani, Albin Marinescu i-a fost chiar contracandidat lui Iohannis la primăria Sibiu, din partea PNȚCD, ulterior el consolidându-și poziția, prin zeci de articole, de cel mai îndârjit critic al lui Klaus Iohannis și autor, chiar, al unor plângeri penale împotriva acestuia, informează Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citiți și Închiderea abuzivă a site-ului Justițiarul.ro: Jurnalistul Marius Albin Marinescu îi acuză de abuz în serviciu și grup infracțional organizat pe Klaus Iohannis, Marcel Vela și Andi Manciu

Redăm mai jos Cuvântul său de când i-a fost închis total abuziv site-ul Justițiarul, la ordinele știm noi cui. Vom reveni.

Are cuvântul ziaristul interzis în România, Marius Albin Marinescu: Abuzurile dictaturii iohanniste. Avocatul Poporului intervine în apărarea presei alternative independente

Alăturându-ne colegilor de presă care au reclamat abuzul milițienesc de închidere a cunoscutei publicații online Justițiarul sub pretextul sanitizării (a se citi spălării) creierelor românilor, preluam mai jos mesajul către instituțiile responsabile ale României (dacă mai există așa ceva) adresat de jurnalistul de investigații sibian interzis în România, Marius Albin Marinescu. Semnalăm articolele tranșante față de acest act brutal de cenzură apărute în Cotidianul și InPolitics,  în apărarea libertății presei și a Constituției României, cât și poziția Avocatului Poporului, care cere socoteală așa-numitului Grup anonim de Comunicare Strategică prin care s-a realizat comanda frauduloasă executată de către ANCOM, de a se bloca ilegal o serie de site-uri ale presei alternative.

Abuzurile dictaturii iohanniste

Am înființat în septembrie 2000 publicația JUSTIȚIARUL, revistă de atitudine împotriva corupției și abuzurilor, cu motto-ul „Adevărul mai presus de teamă!”, devenită din anul 2006 și publicație online, cu scopul de a reprezenta un „vehicul de comunicare” a unei diversități de opinii despre realitatea istorică și cea actuală, astfel încât prin dezbatere și schimb de informații să ajungem la o mai bună înțelegere a trecutului și a prezentului nostru.

Am considerat că o societate este în mod real democratică dacă presa este liberă și independentă, fără ingerințe și presiuni de orice natură, inclusiv politice.

Ca orice jurnalist, am crezut că prevederile constituționale vor fi respectate și aici fac trimitere la dispozițiile art. 30 alin. 1-4 din Constituția României care statuează:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabil.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.
(4)
Nici o publicație nu poate fi suprimată.

Prin adoptarea Deciziei nr. 506/23.04. 2020 a ANCOM, practic a fost suprimată o publicație, contrar dispozițiilor constituționale citate mai sus.

A fost nesocotit principiul egalității armelor consacrat de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dacă avem în vedere chiar conținutul deciziei 506/23.04.2020.

Din considerentele deciziei se motivează (la fila 2, paragraful 2): „Având în vedere că, astfel după cum rezultă din analiza înaintată Ministerului Afacerilor Interne de către Grupul de Comunicare Strategică, în data de 25 martie 2020, acesta a transmis pe cele două adrese de email ale redacției solicitarea de a elimina o serie de articole disponibile pe site-ul http://romania–veche.ro, deoarece informațiile prezentate prin intermediul acestora se înscriu în categoria «fake new»”, fiind apoi descrise pe larg articolele la care au făcut referire.

În ceea ce privește site-ul https://www.justitiarul.ro nu s-a primit la redacție nicio notificare, nicio înștiințare din partea Ministerului Afacerilor Interne așa cum s-a procedat cu cealaltă publicație suspendată prin aceeași decizie, neavând știință că se dorea eliminarea unor articole publicate pe acest site, lucru pe care cu siguranță îl efectuam dacă beneficiam de aceeași procedură ca și publicația românia veche.ro, desigur că nebeneficiind de egalitate de tratament nu am avut posibilitatea să dau curs acestor solicitări, fapt ce a condus la blocarea publicației administrată de mine.

Dintre articolele incriminate în Decizia ANCOM, doar articolele „Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului” și „SUA: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind «ultra-saturate» sunt ultra-goale” aparțin site-ului justitiarul.ro, cu mențiunea că în Decizia ANCOM se repetă în mod greșit de două ori primul titlu („Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului”), prima dată având link-ul celui de-al doilea articol, respectiv https://www.justitiarul.ro/sua-centrele-de-urgenta-covid-19-anuntate-ca- fiind-ultra-saturate-sunt-ultra-goale/ Fac, de asemenea, mențiunea că articolul: „Isteria Covid pretext pentru legi abuzive” a fost publicat anterior primului decret de declarare a stării de urgență și în consecință acestui articol nu-i sunt aplicabile prevederile art. 91 din Decretului nr. 240/2020, raportat la prevederile art.15 alin. 2 din Constituția României care consacră neretroactivitatea legii.

Referitor la conținutul celor două articole, îl citez pe colegul Andrei Nicolae de la „Active News” :

„Conform autorităților, primul articol, care este de fapt un editorial al jurnalistului Albin Marinescu, «este lansată în spațiul public informația că pandemia de COVID-19 a fost creată pentru a legaliza abuziv vaccinarea». În realitate, în textul menționat, Albin Marinescu spune că «isteria cu coronavirusul» a fost creată pentru a legaliza abuziv vaccinul obligatoriu și nu că «pandemia de Covid-19 a fost creată”, ceea ce este cu totul altceva».

În articolul «SUA: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind „ultra-saturate” sunt ultra-goale!», justițiarul.ro preia niște video-uri (acum șterse) cu cetățeni care, susțineau ei, s-ar fi deplasat în locuri descrise ca centre de urgență pentru bolnavii de Covid – 19 și care de fapt ar fi goale. Aceste imagini erau însoțite de comentariul unui anume Mihnea Codrescu, din Franța. Și acest articol este, după modul la care este scris, tot o opinie și/sau un comentariu personal al celui care semnează, Mihnea Codrescu.”

În concluzie, Art. 91 (3) din Decretul 240/2020, impunea informarea utilizatorilor site-ului considerat în culpă și de asemenea nu prevedea suprimarea publicației în integralitate ci numai a articolelor pretinse a fi neconforme cu realitatea.

În situația în care publicația https://www.justitiarul.ro ar fi fost notificată, ca și publicația românia–veche.ro, am fi dat curs acesteia și am fi radiat cele două articole.

Marius Albin Marinescu

Sursa: Ziaristi Online

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews