ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este a opta zi de proteste ale fermierilor și transportatorilor. Traficul rutier este restricționat în Afumați, unde banda 1 a sensului de mers către București este ocupată de autovehicule parcate, precum și în Vama Siret, unde sensul de ieșire din țară este ocupat de autovehiculele protestatarilor, scrie Antena3.
 
 
Aproximativ 100 de persoane continuă protestul în apropierea Vămii Siret, cu peste 50 de tractoare, șase TIR-uri și 15 autoturisme, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Suceava, care au adăugat că a început activitatea de procesare a TIR-urilor din Siret către Ucraina, transmite Știripesurse.

"Cu privire la manifestarea spontană de protest a fermierilor/transportatorilor din județul Suceava, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret, sunt prezente 52 de tractoare, șase Tiruri, 15 autoturisme și aproximativ 100 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Botezatu.

Ea a precizat că miercuri dimineața a început activitatea de procesare a TIR-urilor către Ucraina.

"Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activității de procesare a tirurilor din orașul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”, a precizat sursa citată. 
 
 
Conform sursei citate, asociațiile reprezentative din domeniul transporturilor vor participa, miercuri, în jurul orei 16.00, la o discuție cu reprezentanții Guvernului.

Guvernul pregătește mai multe acte normative, care ar urma să fie adoptate în ședința de joi. Astfel, pe lângă scăderea prețului la RCA, Guvernul ar fi cedat și va accepta una dintre marile revendicări ale transportatorilor și anume limita de toleranță la încărcătură să fie acceptată la 5%.

De asemenea, va fi acceptată o limită de toleranță de 10% pentru marfa colectată din câmp și transportul până la depozit, pe o distanță de maxim 70 de kilometri.

Tototdată, Guvernul a fost de acord cu alocarea de benzi speciale pentru transport la ieșirea din țară.