ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gaston Lafargue, un cetățean francez care a ales să părăsească o localitate turistică din Franța pentru a locui în Buzău, alături de aleasa inimii lui, a murit subit, la vârsta de 58 de ani, fără să aibă probleme de sănătate, relatează presa locală, Buzonieii. ro și Reporter Buzoian.

Gaston Lafargue s-a născut pe malul Atlanticului, într-o stațiune la sud de Bordeaux, era un om de cultură, dar și binefăcător. El a părăsit Franța pentru a fi alături de aleasa inimii lui, doamna Mariana Lafargue, în Fundeni-Zărnești, Buzău.
 


 
„Dragi prieteni,

Va mulțumesc din suflet pentru ca mi-ați fost alături in cumplita pierdere a celui care a fost Gaston, soțul, prietenul și Omul pe care toți l-am avut alături și l-am iubit! Îmi cer scuze ca nu v- am putut raspunde fiecăruia, dar sunt mult prea îndurerată pentru a putea sa ma adun și sa fac acest lucru acum. Promit însă ca voi încerca, pe măsura ce voi reuși sa ma liniștesc puțin, sa va contactez și sa vorbesc cu fiecare!

Chers amis,

Je vous remercie de tout mon cœur pour votre soutien dans  la terrible perte de celui qui a été Gaston, le mari, le père, l'ami et l'Homme qu'on l'a eu avec nous et nous l'avons aimé, mais je suis trop bouleversée et je ne suis pas encore en état de le faire maintenant. Mais je vous promets que j'essayerais, au moment où je serrais un peu plus sereine, de vous contacter et de vous remercier à tous!”, a transmis Mariana Lafargue.
 
Soția sa, Mariana Lafargue, este pictor în cadrul Urbis-Serv, care a realizat numeroasele plăcuțe ce împodobesc parcurile și spațiile verzi din Buzău.
 
Gaston a fost vicepreședinte al Centrului Francofon de la Buzău și o perioadă președinte la Buzău al organizației umanitare și de voluntariat Lions.

Vestea tristă le-a produs multă tristețe buzoienilor care l-au cunoscut și care au beneficiat de ajutorul său.