ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din orașul german Stuttgart, în landul Baden-Württemberg, încearcă să forțeze vaccinarea cu COVID-19 a unei compozitoare în vârstă de 85 de ani și a unei supraviețuitoare a Holocaustului, ceea ce a stârnit indignarea jurnaliștilor germani și a unui lider al comunității evreiești. Un tribunal regional a anulat decizia, scrie JerusalemPost. 

Site-ul austriac de limbă germană Report24, cu sediul în Austria, a relatat pentru prima dată marți despre cazul supraviețuitoarei Holocaustului Inna Zhvanetskaya. Aceasta s-a născut în Ucraina în 1937. Holger Fischer, avocatul lui Zhvanetskaya, a declarat joi, pe contul său de Telegram, că un tribunal regional din Stuttgart a anulat decizia instanței inferioare, interzicând vaccinarea forțată.

Report 24 a precizat că Zhvanetskaya urmează să fie „trimisă, împotriva voinței sale, la un medic, care o va vaccina de două ori împotriva COVID-19". Postul de știri a adăugat că, după vaccinare, ea va fi „instituționalizată într-un centru psihiatric închis".

Potrivit Report24, „O înregistrare video exclusivă arată: Ea nu este nici în stare mintală precară și nici nu se pune în pericol pe sine sau pe alții. Îi este doar teamă pentru viața ei", ceea ce face ca internarea la psihiatrie să fie discutabilă. Martin Arieh Rudolph, președintele comunității evreiești din Bamberg, Bavaria, a trimis o scrisoare președintelui comunității evreiești din Stuttgart, Barbara Traub, întrebând-o dacă ea și comunitatea evreiască ar putea interveni pentru a o ajuta pe Zhvanetskaya.

Traub s-a confruntat recent cu critici pentru că nu a luat măsuri împotriva promovării de către Stuttgart a campaniei de boicotare, dezinvestire și sancțiuni (BDS) pe site-ul său, precum și a parteneriatului pro-iranian dintre orașul Freiburg și Isfahan.

De asemenea, The Post a trimis o interpelare de presă lui Michael Blume, funcționarul public însărcinat cu asigurarea vieții evreiești și combaterea antisemitismului în Stuttgart. Săptămâna trecută, un tribunal regional l-a clasificat pe Blume drept antisemit. Evreii germani, Centrul Wiesenthal și israelienii l-au îndemnat pe Blume să demisioneze.