Românului George Simion i-a fost ridicată sâmbătă interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a ajuns deja la Chișinău, informează Platforma Unionistă Acțiunea 2012 într-un comunicat de presă.

Organizația unionistă menționează că ridicarea interdicției s-a făcut ca urmare a apelurilor publice lansate de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unității Naționale, Diaspora unionistă și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați și experți.

„Am ieșit din greva foamei, autoritățile de la Chișinău s-au răzgândit și mi-au ridicat interdicția abuzivă. Este un pas mic pentru mine, dar unul mare pentru Unire. Nu mai este mult și vom duce la îndeplinire dezideratul reîntregirii naționale”, a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 consideră că situația în care a fost pus George Simion este simptomatică pentru funcționarea statului Republica Moldova. În vreme ce:
-                  - în contextul furtului unui miliard de dolari din bănci a fost arestată și acuzată de fapte de corupție o singură persoană, iar alți indivizi responsabili de  „jaful secolului” sunt lăsați să prospere în funcții de înaltă răspundere;
-          - oameni plătiți de Moscova instigă la violențe pe străzile Chișinăului și cer întreruperea parcursului european și integrarea Republicii Moldova într-o Uniune Vamală inexistentă;
-         - instituțiile Republicii Moldova, dar și cetățenii sunt ținuți captivi intereselor unor oligarhi,
autoritățile de la Chișinău încearcă în mod repetat să îi impună o interdicție de intrare de 5 ani pe teritoriul Republicii Moldova activistului George Simion, cetățean român, președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Acestea se întâmplă în condițiile în care George Simion este beneficiar al dreptului de liberă circulație al cetățenilor europeni în Republica Moldova, iar acțiunile sale militante, circumscrise libertății de expresie, s-au desfășurat și se desfășoară strict în limitele normelor democrației și ale statului de drept, fără să se fi încălcat vreo lege în vigoare în Republica Moldova sau în România, lucru constatat și de Curtea de Apel din Chișinău în septembrie 2015, cu ocazia anulării primei încercări a autorităților Republicii Moldova, din mai 2015, de a-i impune activistului unionist o interdicție de intrare pe teritoriul republicii, potrivit  comunicatului celor de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012.