ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kristen Della Bella (May) este o tânără aflată la început de carieră, fiind angajată ca tehnician de îngrijire a pacienților la Hackensack Meridian Health - cel mai mare furnizor de servicii medicale din New Jersey. Fiind în vârstă de 25 de ani, Kristen are planuri de a se căsători anul viitor cu logodnicul ei, un polițist cu care este împreună de șase ani, după ce va absolvi școala de asistente medicale la care este înscrisă acum. Însă drumul spre împlinirea visurilor vieții ei i-a fost recent umbrit de vaccinarea cu doza de supra-rapel împotriva Covid-19, cu serul de la Moderna, arată The Covid Blog.

Kristen a făcut prima injecție cu ARNm de la Moderna pe 13 ianuarie 2021, fiind printre primele persoane cărora li s-a administrat un vaccin anti-Covid, din cauza profesiei sale. Din păcate, i-a încurajat și pe alții să îi urmeze exemplul.
 

Pe 16 februarie 2021, s-a vaccinat cu a doua doză de Moderna.
 

În cazul ei, vaccinarea a fost și o condiție pentru păstrarea locului de muncă, deși Kristen probabil s-ar fi vaccinat și din proprie inițiativă (cel puțin cu primele două doze). În plus, guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a emis luna trecută un ordin executiv draconic, prin care le-a impus tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății eligibili să se vaccineze cu o doză de supra-rapel (a treia doză) până la 28 februarie. Potrivit postărilor ei de pe Facebook și Instagram, Della Bella s-a conformat acestui ordin cândva în a doua săptămână a lunii februarie, administrându-i-se tot serul Moderna. La fel ca alte milioane de oameni, a fost pusă în fața unui termen-limită pentru a alege între injectare sau pierderea locului de muncă.

Se pare că prima dată când a dezvăluit că ceva nu este în regulă cu ea a fost de Ziua Îndrăgostiților - 14 februarie. Dar ulterior a șters acea postare. Într-o altă postare pe Facebook, din 17 februarie, prefațată „Nu sunt în niciun caz o anti-vaccinistă”, vorbește despre coșmarul ei de după vaccinare.
 

Pe 13 februarie, a dezvoltat un fel de urticarie, având „mâncărimi incontrolabile” pe brațe și pe față. A doua zi, afecțiunea s-a răspândit și mai mult și a devenit mai dureroasă, fapt ce a determinat-o să meargă la Urgențe. Medicii i-au spus că de vină pentru afecțiunea ei este un produs alimentar - „ceva ce a mâncat”. 

„Am găsit un grup pe Facebook al celor care se confruntă cu aceeași problemă după boosterul Moderna și nu am nicio îndoială că este vorba despre o reacție la vaccin. Am dureri îngrozitoare, am mâncărimi și mi-e rușine să ies în oraș pentru că arăt ca un monstru.”

Medicii i-au prescris steroizi și Benadryl. Pe 19 februarie Kristen a mai făcut o postare pe Instagram, în care a spus că medicii au recunoscut în cele din urmă că afecțiunea ei a fost cauzată de vaccinul Moderna. Au diagnosticat-o cu eritem multiform și i-au spus că este una dintre cele mai grave reacție la un vaccin Covid pe care le-au văzut ei. 

Tânăra nu știe acum cât timp îi va lua să se vindece complet - poate câteva săptămâni, poate luni de zile. Deși la început încuraja lumea să se vaccineze în număr cât mai mare, acum îi avertizează pe alții cu privire la pericole.

„Vă rog, vă rog, vă rog, documentați-vă înainte de a vă introduce ceva în corp. Nu am avut de ales, din păcate, din cauza domeniului meu de activitate și a școlii... Dar mi-aș dori ca ei să țină cont de efectele adverse înainte de a impune anumite lucruri, pentru că este cumplit.”
 
 
Aici puteți urmări și un VIDEO realizat de Kristen despre afecțiunea cu care se confruntă post-vaccinare: