ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


INS a publicat vineri primele date provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor, runda 2021 (DOCUMENTUL INTEGRAL poate fi consultat AICI). 

În timp ce anticreștinii de la G4Media se laudă că le-au sporit ateii iar ȘtiripeSurse că a crescut numărul penticostalilor și baptiștilor (prietenii știu de ce), ambele site-uri ignoră realitatea, prezentând distorsionat, fără context, datele nude ale Recensământului, care, după cum știm cu toții, e menit și să falsifice datele. Avocatul Gheorghe Piperea, de exemplu, afirma că pe el nu l-a recenzat nimeni și, de asemenea, un val întreg de credincioși a refuzat să se lase recenzat. Unde sunt aceștia în rezultat? Și nu numai ei.

Ni se spune că România a pierdut 1,1 milioane locuitori de la precedentul recensământ, din 2011, și că Biserica Ortodoxă a scăzut (în țară, dar titlurile de presă pe care le veți vedea nu vor mai adăuga și acest „detaliu”) de la 86.33% la 85.32%.

FALS!

Biserica Ortodoxă Română numără și credincioșii din afara țării, fie stabiliți de generații în alte țări occidentale dar aflați în comuniune cu Biserica Națională, fie plecați la muncă în urma tsunamiilor de bejanie post-decembriste, de la Mineriadele lui Iliescu la cele ale următorilor președinți, români care nu au putut să fie cuprinși în acest Recensământ.

Dacă Ministerul Afacerilor Externe susține că numărul acestora din urmă este de 5,7 milioane, secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Florin Cârciu, susține că numărul real este cu mult mai mare, respectiv de cel puțin 8 (opt) milioane de români. Pe care i-a calculat INS? La aceștia se mai adaugă cei de dinainte de 1989 și românii din comunitățile istorice din jurul țării care sunt tot sub Biserica Ortodoxă Română (milioane!).

Dar chiar informațiile Recensământului oferite de INS la capitolul Religie arată că pentru 2.656.477 de români - probabil cei care au refuzat recenzarea sau au refuzat să răspundă -  „datele sunt indisponibile”. De fapt chiar INS recunoaște că „Procentajul persoanelor care nu s-au recenzat (fie prin autorecenzare, fie prin intermediul recenzorului) până la finalul zilei de 31 iulie 2022, ultima zi de recenzare, a fost de 4,8% din totalul populației rezidente de 19,05 milioane persoane”. Și-atunci cum putem spune că a scăzut numărul credincioșilor BOR când nu știm cum se declară 2.656.477 din țară și un număr necunoscut de milioane din afara țării? Iar acești 4,8% recunoscuți oficial au fost, după cum noi știm prea bine, nucleul „dur” al ortodocșilor.

Așa că dacă numai pe acești 4,8% îi adăugăm la rezultatul oficial, respectiv cel de 85.32% față de cel de 86.33% din 2011, rezultă că ortodocșii din România sunt peste 90%. Hai că așa mai venim de-acasă...

Iată de ce materialele publicate în acest sens în mass media, atâta timp cât nu iau în considerare toți factorii de mai sus sunt incomplete și, ca atare, totalmente false. Tabelul INS urmat de un Tabel cu diferențe preluat de ȘtiripeSurse: