ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„O mai țineți minte pe șefa diplomației austriece, dna Karin Kneissl, la a cărei nuntă, în 2018, a dansat cu președintele rus Vladimir Putin (video mai jos)? Acum este propusă să intre în Board-ul gigantului petrolier rus, Rosneft.”, scrie Răzvan Belciuganu pe contul său de Facebook, amintind:

„Da, da, chiar acel gigant rus, Rosneft, care colaborează minunat cu constructorul de nave olandez Damen. Acea companie Damen pe care Guvernul lui Dacian Cioloș, în care era ministru Mihnea Ioan Motoc, o desemnaseră, fără licitație, să construiască navele pentru Armata României, justificând urgența prin aceea că se întărește securitatea la Marea Neagră în fața amenințării ruse.

Puteți vedea partenerul de dans al ministrului de externe austriac, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cum binecuvânta treaba pe care o fac împreună Damen și Rosneft (foto mai jos).

Agerpres transmite:

Guvernul rus a propus-o pe Karin Kneissl, fostă șefă a diplomației austriece, pentru un loc în consiliul director al gigantului petrolier Rosneft PJSC, potrivit unui ordin publicat miercuri în monitorul oficial, transmite Bloomberg.

În 2018, când Karin Kneissl ocupa postul de ministru de Externe al Austriei, ea a fost criticată vehement pentru că l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin la căsătoria ei și pentru că a valsat cu el în fața camerelor televiziunii ruse. Ea i-a mulțumit atunci șefului statului rus cu o reverență. Începând din 2019, Kneissl nu mai este ministru, dar contribuie în mod regulat cu comentarii pentru postul de televiziune RT finanțat de Kremlin.

Dacă acționarii Rosneft vor aproba numirea lui Karin Kneissl la Adunarea Generală Anuală, fosta șefă a diplomației austriece se va alătura fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care începând din 2017 este președinte al consiliului director de la Rosneft.

Chiar dacă statul rus și-a redus participația pe care o deține la Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, până la puțin peste 40%, Kremlinul este în continuare cel mai mare acționar, ceea ce înseamnă că cel mai probabil persoana pe care a nominalizat-o va fi aprobată, au scris pentru Agerpres Constantin Balaban, editor Mariana Nica, și editor online Adrian Dădârlat.

Foto: Kremlin.ru

VIDEO, la fel: