ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o perioadă de acalmie, pământul s-a cutremurat marţi de cinci ori în satul Izvoarele din Galați.  În aceeași perioadă a anului, în 2014 au fost înregistrate peste 30 de seisme, iar în 2013 nu mai puțin de 437.

Oamenii şi-au amintit de toamna lui 2013, când s-au produs aproape peste 400 de seisme. Şi acum sătenii dau vina pe forajele petroliere din zonă, ipoteză infirmată la vremea respectivă de specialişti, transmite tvr.ro. Seismele au fost de intensitate mai mică decât cele din toamna lui 2013, dar oamenii s-au speriat la fel de tare.

Specialiştii susţin că mişcările pământului nu au legătură cu exploatările petroliere începute în zonă încă din 1959. Explicaţiile nu îi ajută însă pe proprietarii care îşi văd casele distruse puţin câte puţin, la fiecare seism.
 
La Izvoarele sunt aşteptaţi acum specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului, care vor analiza cauzele ce stau la baza acestor noi cutremure.

Potrivit Agerpres, localnicii din Izvoarele trăiesc iar cu frica în sân din cauza cutremurelor. "Iar au început să ne chinuie. Pe mine, m-au prins între uși. Era 13,30, la primul. Nici nu știam cum să mă mai feresc. Am zis că ne ducem în pământ. Și bubuia pământul....", a declarat Sultana Necula, una dintre localnice.