ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul recentului podcast de dialog cu credincioșii - ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, transmite ABC Ortodox:

„Cum să explic celor care recurg la practicile orientale, precum așa-zisa dezvoltare personală, reiki, yoga, teta healing, radiestezie, bioenergie... că nu este bine ce fac?! Aceste practici sunt vrăjitorii moderne?”

„Sigur că da! Pot fi asemănate (n.red. cu vrăjitoriile moderne). Din ce ați enumerat am întâlnit de toate felurile și nu sunt în regulă niciuna! Toate sunt paralele cu credința noastră. Acele practici nu ne duc la Hristos.

De aceea, să ia aminte fiecare! Sunt înșelări ale celui viclean. Pentru că diavolul ispitește spre erezie. Dacă nu sunt erezii, iată că sunt aceste practici care ne despart de Dumnezeu și de Harul Său!”

Citiți și Federația Pro Vita atrage atenția asupra pericolelor meditației mindfulness practicată în școli, grădinițe și chiar biserici

Și o altă întrebare: „Soția nepotului meu se ocupă cu practica teta healing. I-am spus că nu este în regulă cu astfel de practici.

Îmi vorbea și de un yoghin, care levita. Să îi spun să se roage în timpul acelor ședințe de teta healing ca să încurce ițele celui rău și să înțeleagă și el că nu este în regulă ce face soția lui?”

„Da, dacă cineva se roagă intens deturnează acest plan. Am avut și eu această experiență. Rugăciunea dărâmă toate aceste obscurități care vor să se impună.”, a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Articolul continuă după VIDEO INTEGRAL:

ÎPS Teodosie a mai fost solicitat cu următoarea întrebare: „De ce unii tineri aleg să nu mai meargă la biserică?”

„Aleg aceasta pentru că sunt egoiști și își sunt lor măsură. Nu îl pun pe Dumnezeu înaintea lor. Cine nu îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât pe sine însuși, decât pe părinții lui sau pe oricine altcineva, este pe o cale strâmbă!

De aceea, tinerii care nu merg la biserică... înseamnă că nu merg la Dumnezeu! Ei întorc spatele Lui Dumnezeu pentru că biserica este Casa Lui Dumnezeu! Acolo îl găsim pe Dumnezeu, iubiți tineri!

Să nu faceți această alegere de a nu mai merge la Biserică. Această alegere este strâmbă, păguboasă și vă duce la pierzanie!”, a răspuns IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„'Noi știm că pentru mântuire ne trebuie o credință adevărată și o Biserică adevărată! Chiar Mântuitorul a spus atunci când Petru a mărturisit Adevărul - Pe această piatră voi zidi Biserica mea!

Biserica Ortodoxă a rămas aceeași din timpul apostolic până astăzi. Celelalte au modificat învățătura. Chiar au fost situații când și eu am stat de vorbă, nu spun cu cine, oameni înalți din alte culte.

Aceștia au spus că știu că ortodocșii au dreptate, dar nu au ce face. Adică, sunt care știu că nu sunt pe calea ce bună, dar vor să rămână funcționali.”, a menționat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, citat de ABC Ortodox.

Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”, se difuzează live în fiecare joi, de la ora 18, la Radio Dobrogea. Se poate urmări pe YouTube, Facebook și TikTok-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

Vedeți și Meditația Mindfulness s-a mutat de la Cioloș la Casa cu Rost a lui Târziu de la AUR. Pericole majore: O adeptă a lui Guru Malkani PREDĂ TEHNICI YOGHINE COPIILOR FĂRĂ INFORMAREA CORECTĂ A PĂRINȚILOR