ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliera lui Iohannis, Diana Păun, a comentat proiectul anunțat de Cseke Attila , de a institui certificatul digital pentru personalul medical.

Noul proiect de lege publicat de  Ministerul Sănătății prevede ca personalul medical care nu prezintă certificatul digital al UE privind Covid-19 să fie suspendate pe o perioadă de 30 de zile.

„Nu poți să practici această meserie nobilă fără să crezi cu tărie în puterea, în beneficiul pe care îl aduce știința și tot ce ține de cercetarea științifică. Eu sunt absolut convinsă că vaccinul este singura noastră șansă de a ieși din pandemie. Dacă există vreun medic care nu are această convingere, nu este colegul meu”, a spus consilierul prezidențial Diana Păun.

„Eu nu pot crede că există medici – bineînțeles, nu vorbesc de cei care au contraindicații clare și care nu pot să se vaccineze din motive medicale justificate și argumentate – dar un medic care nu numai că nu dorește să se vaccineze, dar îi îndeamnă pe alții să nu o facă, din punctul meu de vedere, nu este medic și nu are ce căuta în această meserie”.

„Germania, spre exemplu, a anunțat că și-a schimbat total strategia de impunere a restricțiilor, tocmai analizând acest raport al incidenței, raportat la gradul de severitate al bolii. Dar să nu uităm că Germania are o rată foarte bună de vaccinare. Multe țări europene – Danemarca, în primul rând, dar și Norvegia și, în curând, Portugalia – o să treacă, practic, la viață normală, deci vor ridica toate restricțiile, tocmai pentru că au ajuns la niște rate de vaccinare pe care, de altfel, și le-au propus ca țină”,  adăugat Păun, citată de Evenimentul Zilei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews