ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proprietarul mărcii de păpuși American Girl, gigantul jucăriilor Mattel, a refuzat să explice de ce compania a publicat o carte care promovează blocantele pentru pubertate, pe fondul unei reacții din ce în ce mai dure din partea părinților, potrivit dailymail.
 
Ghidul unei fete inteligente: Body Image a fost lansată pe 1 noiembrie și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. 

Cartea conține sfaturi despre cum copiii pot  să își schimbe sexul - fără binecuvântarea părinților și încearcă să le învețe pe fetele adolescente „să trăiască confortabil în propria piele".

Un pasaj din carte - comercializată pentru fetele cu vârste cuprinse între trei și 12 ani - recomandă: „Dacă nu ai trecut încă prin pubertate, medicul ar putea să-ți ofere medicamente pentru a întârzia schimbările corpului tău, oferindu-ți mai mult timp pentru a te gândi la identitatea ta de gen”.

De asemenea, oferă o listă de resurse pentru organizațiile la care copiii se pot adresa „dacă nu ai un adult  de încredere.
 
 
 
Pagina oficială a American Doll a fost acum asaltată de comentarii negative. O persoană a scris: „Cartea voastră este dezgustătoare. Este un abuz asupra copiilor”.  Brandul iconic de păpuși și compania mamă, Mattel, nu au răspuns la multiplele solicitări de comentarii.  

O altă persoană a scris: „Nu mai sunt client! American Girl promovează această ideologie de gen "woke"!'. 

O recenzie de pe Amazon scria: „O carte care încurajează copiii să ia blocante de pubertate (cunoscute pentru a provoca infertilitate și a crește riscul de cancer) dacă nu se simt bine în propria piele. ȘI le oferă resurse pentru a face acest lucru pe la spatele părinților lor? Nu este în regulă. Acești copii aud despre asta suficient în această lume, nu există niciun motiv pentru a o pune într-o carte pentru copii'. 

O altă recenzie negativă scria: „Un doctor nu îți atribuie sexul la naștere. Acesta este creat cu mult înainte de a ieși din canalul de naștere. Și să le spui fetelor că este în regulă să folosească blocante pentru pubertate și să le oferi resurse dacă părinții lor nu sunt de acord? ȘOCANT!!! Această carte ar trebui să le învețe pe fete să fie fericite în propriul corp de FETIȚĂ și cum să accepte asta și să fie mândre că sunt fete”.

 În prezent, există în mod covârșitor mai multe recenzii negative ale cărții pe site-ul American Girl's. 

Publicarea cărții a fost anunțată pentru prima dată în luna februarie a acestui an. Mattel nu a promovat cartea pe pagina sa oficială de Instagram.

Într-un comunicat de presă se putea citi: „Fiecare fată trebuie să învețe să trăiască confortabil în propria piele, iar această carte îi va arăta calea!". 

„'În aceste pagini, o fată va găsi tot ceea ce trebuie să știe despre cum să se iubească pe sine însăși, să rămână încrezătoare prin numeroasele schimbări ale corpului ei și să își aprecieze corpul pentru viața pe care îi permite să o trăiască”, a continuat comunicatul.

Acesta a încheiat: „Plină de activități, sfaturi, meșteșuguri și povești de fete adevărate, această carte este un memento de bun augur care amintește că toate corpurile sunt demne de iubire și respect'. 

În timp ce în Christian Post, Anne Young a scris: „Contrar a ceea ce primele capitole par să promoveze, cartea începe să le învețe pe fete că își pot distruge copilăria”.

Ea a adăugat: „Le determină pe fete să pună la îndoială frumusețea trupurilor lor și chiar le instruiește cum pot găsi ajutor pentru a-și schimba corpurile, inclusiv prin potențiala mutilare a anatomiei lor distinct feminine”.

Într-o altă secțiune a rubricii sale, Young a subliniat că Mattel a fost anterior în spatele altor concepte deocheate, cum ar fi păpușile Barbie cu gen neutru.

Ea scrie: „Pentru cei dintre voi care ar putea crede că sunt nebună, American Girl se află în subordinea companiei-mamă Mattel, care a scos deja Barbies transgender. Una dintre ele a apărut recent în pachetul 'Surprise Barbie' al fiicei prietenei mele. Fetița ei de 8 ani, îngrozită, a țipat: „Ce e asta, mamă?".

Cartea, scrisă de Mel Hammond- foto jos, autoarea de la American Girl, este disponibilă în prezent pe rafturile librăriilor din întreaga țară și pe site-ul companiei
 
Hammond, care își enumeră pronumele ca fiind "ea/el/ea" pe profilul său de LinkedIn, a început să lucreze pentru companie în 2019, având un singur loc de muncă la o mică companie de software din orașul său natal, Madison. 

În 2021, ea a scris o carte sub marca American Girl Doll intitulată Love the Earth. Cartea s-a axat pe schimbările climatice.

Hammond a spus despre această carte într-un interviu acordat American Girls Doll News: „Îmi place să educ oamenii cu privire la criza climatică, motiv pentru care a fost atât de distractiv să scriu această carte. Îmi place să vorbesc despre problemele legate de schimbările climatice și să împărtășesc această carte cu vecinii, prietenii și familia”. 

În biografia sa, ea scrie că îi place să lucreze la American Girl, care are sediul tot în Wisconsin, citând cum 'anul trecut, de ziua mea, colegii mei de muncă mi-au cumpărat o cadă de două kilograme de bezele curcubeu - pe care am numit-o Marsh'. 

Lansarea cărții vine pe fondul unui val de conținut din ce în ce mai woke din partea brandului American Girl.

La începutul acestui an, compania mamă Mattel, a scos recent pe piață o păpușă Barbie transsexuală. Înainte de aceasta, American Girl, care vinde peste 30 de milioane de păpuși pe an, a promovat o păpușă asiatică în momentul în care infracțiunile motivate de ură împotriva persoanelor de origine asiatică au crescut vertiginos în SUA.

Compania nu a comentat încă conținutul controversat.

În carte, aceasta menționează faptul  de a fi transsexual și îi împinge pe copii să folosească blocante pentru pubertate.

 Se poate ca anumite părți ale corpului tău să te facă să te simți inconfortabil și să vrei să-ți schimbi felul în care arăți", se arată într-un fragment considerat problematic de către părinții de pe internet, înainte de a afirma "Este absolut în regulă!".

Acesta continuă sfătuindu-i pe copii: 'Îți poți aprecia corpul pentru tot ceea ce îți permite să experimentezi și totuși să vrei să schimbi anumite lucruri la el'.


Pe aceeași pagină, cartea promovează utilizarea blocantelor de pubertate, spunându-le fetelor să le ceară medicului lor dacă se simt confuze în legătură cu sexul lor, dar nu sunt pregătite din punct de vedere fizic să urmeze o terapie hormonală.

Cartea le spune apoi cititoarelor că 'dacă nu ai un adult în care să ai încredere, există organizații în toată țara care te pot ajuta. Consultați resursele de la pagina 95 pentru mai multe informații'.

Părinții și-au exprimat de atunci indignarea față de conținutul cărții, o mamă afirmând că aceasta se folosește de pretextul de a fi doar un alt companion educațional pentru adolescenți pentru a transmite mesaje 'înșelătoare și periculoase' care le convinge pe fete să își pună la îndoială corpul.

Ea a adăugat că, prin conținutul cărții, compania "înlătură orice inocență".