ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACEST MOMENT DE RĂSCRUCE. ESEU DESPRE LIBERTATE. VIDEO:

Cititorii noștri sunt și colegii noștri. O colaboratoare deja de lungă durată a ActiveNews ne-a transmis filmarea subtitrată și transcrierea unui ESEU fenomenal despre LIBERTATE, devenit viral în spațiul virtual alternativ.

Este un eseu demn de vizionat și citit acum, înaintea zilei de 21 decembrie 2021, când, la exact 32 de ani de când ne-am câștigat LIBERTATEA, guvernanți trădători ai țării pe care o reprezintă și deputați nereprezentativi ai poporului din care s-au suit în limuzinele primite de la Parlament, vor să ne-o ia, cu tupeu de borfași.

După textul acestui eseu răscolitor, în baza materialului de mai jos, colaboratorul nostru benevol, dl. Ionel Trandafir, oferă cititorilor ActiveNews versiunea integrală a documentarului francez CRIMA PERFECTĂ, subtitrat în limba română. Le mulțumim și vă mulțumim! Doamne, ajută!

Citiți, vizionați și dați mai departe!

ACEST MOMENT DE RĂSCRUCE

Stim cu totii ca traim vremuri provocatoare si tulburatoare. Suntem in mijlocul  unei pandemii.

Orase si tari intregi au fost carantinate luni de zile la rand.

Oamenii isi pierd vietile, slujbele si afacerile.Bolile mintale si sinuciderile sunt in crestere.Datoriile care se acumuleaza acum vor necesita generatii care sa le plateasca.Cenzura si polarizarea par a fi noul normal in care dezbaterea nuantata si respectul mutual intre taberele pro si contra deranjeaza aceasta mentalitate.

Efectul asupra societatii noastre deschise si tolerante a fost unul infricosator si de dezbinare.

Dar de departe mai ingrijorator decat oricare din aceste aspecte, este ca suntem in pragul unei schimbari in societate,care este atat de plina de consecinte si atat de profunda prin implicatiile sale incat putini sunt capabili sa discearna iminenta pericolului sau sa inteleaga deplin limita (Rubiconul) peste care suntem foarte aproape sa trecem precum si lumea distopica ce ne asteapta de partea cealalta.

Veti intreba: cum ia nastere aceasta schimbare fundamentala? Prin disimulare, prin orientarea intr-o directie falsa si prin introducerea aparentului benign pasaport de vaccinare.

Asemenea  pretentii  par a fi neobisnuite si aveti dreptul de a fi sceptici.Dati-mi, va rog, voie sa va explic.

Majoritatea dintre noi traim in prezent in societati democratice. Ne-am nascut in libertate, pur si simplu necunoscand niciodata nimic altceva.

Societatile liberal-democratice nu sunt cu siguranta perfecte.

Dar, in esenta, suntem liberi sa traim viata pe care am ales-o, sa mergem unde dorim si sa ne manifestam asa cum vrem,mai putin atunci cand actiunile noastre sunt in mod expres interzise prin lege,precum furtul, comiterea unui act de violenta sau uciderea.

Dar nu noi am castigat libertatile de care ne bucuram.

Ele ne-au fost transmise de generatiile succesive care le-au smuls din mainile tiranilor, generatii care au luptat si au murit pentru ca noi sa ne bucuram de drepturile pe care le avem acum si sa traim viata pe care am ales-o.

Si totusi, astazi suntem foarte aproape de a ne fi furate aceste pretioase si greu castigate libertati, in timp ce ne uitam in alta parte, renuntand fara rezistenta sau dezbatere deoarece ni s-a spus ca nu avem alta posibilitate decat sa acceptam pasapoartele de vaccinare daca vrem sa ne recapatam vechea noastra viata.

La o prima vedere, acceptarea pasaportului de vaccinare in viata de zi cu zi ar putea sa para o schimbare banala.

La urma urmei, multi dintre noi ne-am familiarizat cu scanarea codului QR ca o conditie la intrarea in restaurante si magazine.

Dar nu va lasati amagiti. Adoptarea universala a pasaportului de vaccinare nu este o simpla schimbare. Nu este altceva decat o inversiune  fundamentala a ceea ce se intelege prin libertate in societatile democratice si va facilita o restructurare radicala a societatii noastre.

Libertatea ta personala nu va mai fi neingradita, restrictionata doar de legi stabilite acum mult timp si consimtite reciproc. In schimb, ceea ce va ramane din libertatea ta va fi limitat la acele lucruri pentru care ai primit  permisiunea explicita de a le face, de la o putere algoritmica bolnava, mediata prin intermediul ecranului telefonului tau; cate o bifa  verde pe rand.

Dati-mi voie sa mai spun  o data, deoarece este extrem de important sa intelegem.

Astazi, suntem in esenta liberi sa facem tot ceea ce dorim, mai putin atunci cand actiunile noastre sunt interzise prin lege.Insa, odata cu introducerea certificatului verde, conceptul acesta de libertate va disparea din istorie, inlocuit cu un sistem complet nou, in care ti se va permite sa faci numai lucrurile pentru care ai primit  permisiune explicita.

La asta ma refer cand spun inversiune fundamentala a libertatii.

Aproape peste noapte, drepturile noastre consacrate si protective devin doar niste privilegii acordate noua temporar pentru supunere si buna purtare.

Pot sa intru in acest restaurant, la acest concert, la acest eveniment sportiv?

Pot sa merg cu acest autobuz, cu acest avion sau in acest taxi?

Pot sa intru in acest magazin, la acest medic chirurg sau chiar la locul meu de munca?

Participarea la aceste banale activitati de zi cu zi va fi conditionata de permisiunea acordata noua prin intermediul smartphone-urilor.

Permisiunea in sine se va modifica de la o zi la alta si nu crede ca daca acum esti dublu vaccinat, nu ti se va aplica si tie.

Australia, o tara cu mai putin de 26 milioane de locuitori a semnat recent contracte pentru a asigura pe mai departe 195 milioane doze de vaccin, peste milioanele de doze care au fost deja cumparate.

Este vorba despre un booster la fiecare sase luni, pentru urmatorii patru ani.

Peste cativa ani, daca ai intarziat doua zile in a-ti cumpara boosterul pentru cea mai recenta varianta covid,e posibil sa-ti iei la revedere de la cina cu prietenii la restaurantul tau favorit.Acele privilegii vor fi automat anulate.

Si nu se vor opri aici. Pasaportul de vaccinare este doar un cal troian.

In spatele fatadei aparent banale, se ascunde un sistem de identificare digitala construit pe o platforma software proiectata pentru extindere de-a lungul timpului.

Astazi vei primi doar o simpla bifa binara verde sau un X rosu care precizeaza includerea sau excluderea ta, in si din  societatea de zi cu zi.

Dar maine iti va fi evaluat fiecare aspect al vietii, adaugandu-se puncte celor considerati sustinatori ai guvernului sau marilor afaceri, sau retragandu-se puncte pentru orice este considerat deviere de la normele stabilite.

De cate ori nu ai respectat astazi, neintentionat, distantarea sociala de 1,5 metri? Cum ramane cu acele postari critice din Media la adresa unei politici guvernamentale? Sau cu materialul video pe care l-ai partajat cu un prieten, material care ridica intrebari legitime referitoare la  versiunea aprobata oficial? Cum se modifica scorul tau social si daca se modifica, accesul tau la servicii esentiale pentru viata de zi cu zi, este revocat, privilegiu cu privilegiu?

Pare a fi ceva dus la extrem, dar sistemul de credit social este deja o realitate in China, unde oamenii nu pot urca nici macar in tren daca scorul lor scade sub un anumit prag.

Sa nu faci nici o greseala.

Asta urmeaza in curand si in intreaga lume si vine ascuns in calul troian reprezentat de pasaportul de vaccinare.

O astfel de lume pare neplauzibila pentru noi. Daca ne oprim si reflectam pentru cateva momente, devine clar ca virusul covid 19 ne-a facut deja sa aruncam o privire asupra unei lumi in care recompensa este permisa si odata cu ea, granitele libertatilor noastre se schimba zi de zi.

Desensibilizarea a inceput deja.

Desi aceasta previzualizare a viitorului nostru iminent este socanta, adevarata putere distopica a unui asemenea sistem iese la lumina doar atunci cand plasam platforma pasaport de vaccinare-identificare digitala in contextul  mondial high-tech de inalta supraveghere, in care deja traim.

Nu este un secret pentru nimeni ca gigantii mono-tech monitorizeaza si inregistreaza fiecare actiune online.

Fiecare accesare a unei platforme, partajarea unui articol, fiecare accesare ad click si vizualizare a unui material, sunt folosite pentru a ni se intocmi un profil detaliat.

Aceste baze de date genereaza profile psihologice folosite nu numai pentru a afla ce produse am dori sa cumparam, dar infiorator este ca sunt folosite pentru a afla preferintele noastre politice, opiniile, atitudinile si credintele noastre si chiar si cele mai personale temeri.

Se poate spune cu siguranta ca, inarmati cu Big Data, cu inteligenta artificiala si cu puterea infinita a calculatoarelor, Google, Facebook si Amazon ne cunosc mai bine decat ne cunoastem noi.

Mai mult, dupa dezvaluirile lui Edward Snowden despre  programele ilegale si omniprezente de supraveghere in SUA, au lucrat cu mainile inmanusate (pe ascuns) alaturi de partenerii Five Eyes din Marea Britanie, Canada, Australia si Noua Zeelanda.

In prezent, oamenii informati stiu ca guvernele colecteaza si stocheaza cantitati uriase de date ale cetatenilor, incluzand aproape toate apelurile de telefon, mesajele text si e-mailurile.

Fiecare aspect al vietii noastre este astazi monitorizat, cercetat si trasat in cadrul sistemului national de securitate statala in care cele patru aparate aducatoare de profit sunt afaceri mari.

Astazi, pactul cu diavolul, pe care l-am facut cu Big Tech, pare ca a generat ceva mai mult decat o usora directionare pe ici pe colo de catre un anunt online sau o recomandare ciudat de precisa a Amazon de a cumpara ceva despre care nici macar nu stiam ca il dorim.

Insa, toate acestea se vor schimba si se vor schimba pentru totdeauna daca vom permite folosirea pasapoartelor de vaccinare.

De ce? Pentru ca pasaportul vaccinal si sistemul de credit social vor evolua rapid spre ultima piesa lipsa a structurii automatizate a supravegherii totale si controlului social.                                          

George Orwell ne-a facut cunoscute aspectele de urmarire si monitorizare ale supravegherii iar noi stim intuitiv ca urmarirea pune presiune pe noi pentru a ne conforma cu anumite reguli sau norme.

Ganditi-va la camerele pentru viteza de pe sosele si la camerele CCTV din magazine si din centrele oraselor.
Mai exista insa un alt aspect al supravegherii, pe care, in afara amenzilor ocazionale pentru depasirea vitezei,putini dintre noi l-au experimentat.

Este vorba despre aspectul punitiv al supravegherii, de pedepsire pentru neconformare,aspect privit ca finalitatea taioasa a sistemului de supraveghere.

Pana acum, aceasta piesa din puzzle a lipsit.

Odata cu introducerea pasaportului de vaccinare, mecanismul prin care, in mod automat, vor fi disciplinati cei care nu consimt sa se supuna normelor si regulilor obligatorii, va fi purtat in buzunarul fiecaruia, in fiecare moment al fiecarei zile.

Exista un termen folosit in discutiile academice despre supraveghere, numit "turn-key totalitarianism".

Acesta inseamna ca infrastructura de supraveghere a unui sistem totalitar este construita in jurul nostru dar nu a fost inca pornita. Masinaria este gata, dar cheia nu a fost inca rotita.

Pasaportul de vaccinare este ultima parte a infrastructurii, ultima bucatica din masinarie.

Este partea de final taios si disciplinar al sistemului totalitar de supraveghere si control.

Odata ce vom permite acestei ultime si critice componente a infrastructurii sa fie asezata pe pozitie, odata ce o vom accepta ca pe un lucru firesc al vietii de zi cu zi, cheia va fi rotita, Rubiconul va fi traversat si nu va mai fi nici o posibilitate de a da inapoi.

Nu vor mai fi: loc pentru intoarcere, oportunitati pentru dezbatere si nici un spatiu pentru nerespectarea normelor prescrise si a comportamentelor obligatorii.

Spatiul extrem de important pentru dezbatere, diferentiere  si nonconformare va disparea,la fel ca si posibilitatea oamenilor obisnuiti de a se indrepta impreuna in directia in care doresc.

Masinaria va fi pornita, privindu-ne permanent si automat, schematizandu-ne si punctandu-ne,ghidandu-ne comportamentele si pedepsindu-ne atunci cand este necesar.

Ne vom supune pentru totdeauna, vom fi  la mila stapanilor nostri, a celor care detin cheia masinariei, a celor care tin punctajul, a celor care stabilesc regulile, a celor care stabilesc daca meritam o bifa verde sau un X rosu, a celor care hotarasc daca putem fi  inclusi in societate sau impinsi  spre marginile precare ale existentei.

Daca vom permite sa se intample acest lucru, va fi, asa cum a numit-o Aldous Huxley, ''Revolutia Finala".

Nu va mai exista cale de intoarcere, libertatea, asa cum o cunosteam din vietile noastre si de la generatiile de dinaintea noastra,va disparea pentru totdeauna si pentru toata lumea, cu exceptia catorva privilegiati din varful piramidei.In timp, poate intr-o generatie sau doua,  vom fi atat de conditionati de continua supraveghere si de rasplata si pedeapsa care vor fi emise automat, incat ne vom automonitoriza, autocenzura si vom accepta supunerea.

Libertatea de care ne bucuram astazi, chiar si ideea de libertate asa cum o intelegem astazi,
va deveni de neconceput pentru copiii nostri si pentru toate generatiile care vor urma.

S-a spus ca totalitarismul este in primul rand centrat pe supravegherea care are ca scop securizarea finalitatii politice.Sub acoperirea covid-19, fara dezbatere, discutii sau consimtamant informat, suntem pe cale sa permitem instalarea unui sistem totalitar caracterizat prin supraveghere totala, control si conformare ,bine primit de multi in numele contributiei personale in lupta impotriva virusului.

Este tentant sa gandim ca noi, cei care traim astazi intr-o lume dominata de o mass-media inalt tehnologizata, suntem mult prea informati si mult prea inteligenti ca sa putem fi astfel pacaliti.

Da, poate ca oamenii au cazut in trecut sub vraja fascismului si a totalitarismului.

Dar noi suntem mult prea complexi  ca sa cadem intr-o asa capcana.

Dar chiar acesta este adevarul?

Sunteti siguri?

Uitati-va in jurul vostru.

Uitati-va la cenzura.

Uitati-va la cate nepotriviri sunt fata de varianta aprobata de presa centrala.Uitati-va cum frica este folosita pentru a ne ingradi si a ne controla.

Uitati-va cum ne-am divizat in jurul ideii de masca, vaccin si carantina.

Uitati-va cum incepe sa se formeze mentalitatea de in sau inafara grupului.

Uitati-va cat de departe am ajuns in mai putin de doi ani.

Cand ceata ni se va ridica de pe ochi (cand vom intelege brusc ce se intampla), propaganda si controlul vor deveni evidente.

Finalitatea va fi clara  pentru cei care vor dori sa inteleaga.

Data fiind gravitatea faptelor pe care le sugerez, va rog acum sa faceti o pauza si sa va ganditi la urmatoarele: de secole, poate milenii, faclia libertatii a fost predata din generatie in generatie, de multe ori fiind platita cu sange. Flacara acelei torte a fost aparata de mainile prin care a trecut.

Cei care traiesc astazi, care sunt norocosi deoarece traiesc in societati democratice, tin acum aceasta torta.  

Acum  imagineaza-te uitandu-te in ochii parintilor, ai bunicilor tai  si ai  generatiilor de dinaintea lor si derulate inapoi in timp. Uita-te la toti cei care si-au dat viata pentru ca noi sa putem trai liberi,la cei care au cazut, au facut campanie, au protestat, si-au infruntat despotii pentru ca sa-si asigure libertatile individuale pentru ei si pentru urmasii lor.

Esti capabil sa te uiti in ochii lor si sa le spui ca tu ai lasat sa se stinga torta pentru totdeauna, din cauza unui virus? Ca ai lasat flacara sa se stinga pentru ca esti prea fricos, prea apatic, prea naiv sau prea usor de manipulat, ca sa ramai ferm, sa stai drept si sa pastrezi flacara aprinsa?

Acum imagineaza-te privind inainte in timp la descendentii tai, la copiii si nepotii tai care traiesc sau se vor naste si la toate generatiile care vor veni dupa noi.

Uita-te in ochii lor si spune-le ca darul libertatii ne-a fost transmis noua dar noi am permis sa ne fie luat, deci si lor, pentru ca nu am observat scamatoria care a fost pusa in practica sau daca am remarcat-o, nu am facut nimic pentru a o impiedica.

Simti acum greutatea responsabilitatii care apasa pe umerii tai?

Vei fi capabil sa traiesti cu rusinea ca ai stiut ca esti unul dintre cei care au stat degeaba in carantina, ca un las in casa ta, in timp ce darul pretios al libertatii ti-a fost furat, tie si tuturor generatiilor care vor veni, prin intermediul unei prestidigitatii, al unei manipulari si al unei directionari gresite?

Nu conteaza in ce parte a spectrului politic suntem, care sunt parerile noastre despre masti, vaccinuri si carantine, daca suntem bogati sau saraci, sau daca suntem in politie ori  in armata.

Poate avem puncte diferite de vedere  in multe privinte dar cu siguranta ca toti putem sa fim de acord asupra uneia:libertatea de care ne bucuram astazi este cel mai pretios dar care ne-a fost dat si trebuie pretuit, ingrijit si aparat cu orice pret, pentru generatiile care vin.

Ar fi trebuit sa fie clar pana acum ca pasaportul de vaccinare, pasaportul covid, green pass sau oricum alcumva ar fi ales sa-l numeasca, nu are absolut nimic de-a face cu sanatatea ta si contrar modului in care ne-a fost prezentat, raspandirea lui globala nu este modalitatea prin care ne vom redobandi vietile.

De fapt, exact opusul este adevarat.

Pasaportul de vaccinare este poarta de acces perfect proiectata pentru a crea un tip complet nou de societate controlata si supravegheata,pe care nu am mai vazut-o niciodata pana acum.

Ca atare, in nici o circumstanta, indiferent de cata presiune s-ar pune pe noi,nu trebuie sa permitem introducerea pasaportului de vaccinare.

Sa nu facem nici o greseala, suntem intr-un moment crucial in istorie.

La fel ca si in cazul spartanilor din batalia de la Termopile sau al tinerilor barbati si copii de pe plaja din Normandia, adevarata amploare a ceea ce este in joc nu este supraestimata.

Acesta nu este un mesaj de inspaimantare si diviziune. Este un mesaj de speranta, este un mesaj de unitate.Il impartasesc cu voi, este modul prin care dau alarma si atrag atentia asupra pericolului iminent pe care il avem de infruntat cu totii.

Ne-am nascut ca fiinte libere si suverane pe acest minunat Pamant.

Suntem cu totii frati si surori, suntem o singura familie umana indiferent de culoare, credinta sau nationalitate.

Nu ne trebuie nici o arma, nu trebuie sa navalim pe metereze sau sa escaladam cladiri.Trebuie doar sa ne ridicam, sa ramanem uniti si sa spunem: "DESTUL! GATA!"

Am vazut dincolo de minciuna, am vazut clar planul si nu vom permite ca libertatea sa ne fie luata.

Torta libertatii nu va fi stinsa, nu acum, niciodata si cu siguranta nu sub privirile noastre.

A venit momentul sa o aparam in numele tuturor generatiilor viitoare, sa-i tinem aprinsa flacara si sa o predam, intacta si revigorata, generatiilor care vor veni dupa noi.

Urmasilor nostri trebuie sa le spunem, la unison: "Nu va vom dezamagi!"

Daca acest mesaj rezoneaza cu tine, te rog sa-l impartasesti cu familia si prietenii, pentru ca timpul pentru actiune este acum.                                               

ACUM ESTE ACEST MOMENT DE RASCRUCE!

Fara pasaport de vaccinare!

Deprogrameaza-te!

VACCINAREA - CRIMA PERFECTĂ

Ionel Trandafir: „Acest documentar este o analiză a societății contemporane și a derapajelor sale totalitare, în lumina scrierilor vizionare și distopice ale lui Aldous Huxley și George Orwell. Avem de-a face cu propaganda și cu manipularea maselor prin intermediul mass-media, televiziunii, artei, cinematografiei, muzicii, cipurilor RFID, nanotehnologiilor, rețelelor de putere, ocultismului și satanismului etc

Este viziunea realizatorului, Olivier Probst, cea a unui om simplu, curios din fire și care se întreabă nu doar despre această criză sanitară, ci și despre starea actuală a lumii și despre traiectoria societății, odată cu această criză.

Această criză sanitară, fără precedent prin amploarea sa și mai ales prin excesul disproporționat al tratamentului, cristalizează toate celelalte crize care par să converge iremediabil. Astfel, multe pericole par să ne pândească și să ne facă viitorul din ce în ce mai nesigur: De la criza bancară și financiară fără precedent care amenință să izbucnească (și care datează din 2008), trecând prin criza alimentară, un posibil colaps al civilizației, un haos probabil și un potențial război civil, cu tensiuni intercomunitare exacerbate de ani de zile... Cel puțin putem spune că situația este explozivă și că acest coronavirus a venit la ”momentul potrivit” pentru a ne distrage atenția de la alte amenințări.”

VACCINAREA - CRIMA PERFECTĂ. DOCUMENTARUL INTEGRAL ÎN ROMÂNĂ. VIDEO:

Mai multe Documentare Video Covid publicate de ActiveNews AICI.