ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18.04.2021: Numărul semnatarilor a ajuns la 128. 

ACTUALIZARE 11.04.2021: Numărul semnatarilor a ajuns la 115. 

ACTUALIZARE 09.04.2021: Numărul semnatarilor a ajuns la 101. 

ACTUALIZARE 07.04.2021: Câți bani a primit președintele Colegiului Medicilor de la Big Pharma, inclusiv producători de vaccinuri Covid. De ce doctorul Daniel Coriu, autor de știri false, nu-i poate judeca pe cei peste 70 de medici care au făcut Apelul contra Dictaturii Covid

ACTUALIZARE 06.04.2021: Numărul medicilor semnatari a depășit 70.

ACTUALIZARE 05.04.2021: Dr. Răzvan Constantinescu îl acuză de minciună pe președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu. Prof. dr. Ioan Cordoș nu s-a retras ci susține mai abitir Apelul celor 60 de medici contra DICTATURII COVID: MASCA A DUS LA CREȘTEREA INFECTĂRILOR

ACTUALIZARE 04.04.2021: Numărul medicilor semnatari a ajuns la 61. De asemenea, dr. Dragoș Dinulescu, unul dintre inițiatorii Apelului ne-a rugat să operăm o modificare și anume: „să ștergem din listă numele colegei noastre doamna dr. Monica Pop, întrucât dumneaei s-a răzgândit și, deși inițial a semnat comunicatul de presă (există dovada scrisă a corespondenței cu dumneaei) acum afirmă ca nu l-a semnat. Deci, haideți să-i facem pe plac și să o ștergem din listă.”.

ACTUALIZARE 03.04.2021: La grupul inițial de MEDICI PENTRU ADEVĂR s-au alăturat și alte cadre medicale, numărul lor depășind deja 50 de doctori și farmaciști, în ciuda amenințărilor și diversiunilor președintelui Colegiului Medicilor (de care ne vom ocupa în ediția noastră de miercuri). Lista rămâne deschisă. Puteți semna și aici, la rubrica de comentarii, dar și să vă transmiteți adeziunea printr-un mesaj la adresa de poștă electronică razvan_constantinescu@yahoo.com. Vom reveni cu noi nume ale unor medici care își respectă întru totul jurământul dat.

ActiveNews a primit la redacție un comunicat al unui grup important de medici români care își asumă cu responsabilitate afirmații grele despre actuala stare de teroare din România. Medicii, care așteaptă și alți colegi curajoși alături de ei, se adresează autorităților, cărora le cer între altele eliminarea obligativității purtării măștilor, a monitorizării temperaturii și a interdicțiilor aberante de circulație, care îngrădesc de altfel un drept fundamental al omului, a manipulărilor în masă prin introducerea de psihoze colective cât și a încetării promovării vaccinurilor Covid. La fel după cum a atras atenția și ActiveNews cu privire la propaganda mincinoasă și periculoasă pentru vaccinuri experimentale, medicii semnatari confirmă ceea ce am subliniat și noi, și anume că „Legislațiile românească, dar și cea europeană, interzic reclama la medicamente. Vaccinarea este un act medical. Niciun act medical nu poate fi făcut sub constrângere sau presiune.” „Serurile utilizate în acest moment în România sunt de fapt terapii genice experimentale, aflate în fază de testare până în 2023, iar administrarea lor în condițiile în care populația nu este informată corect și complet, reprezintă un malpraxis grosolan, o crimă cu premeditare la adresa românilor”, se mai afirmă în Comunicatul important pe care îl prezentăm integral mai jos:

 

COMUNICAT DE PRESĂ


Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului!
Încetați starea de teroare!



Noi, semnatarii acestui document, solicităm Președintelui Iohannis, parlamentarilor și guvernanților încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace și revenirea la starea de normalitate.


În ultimele 12 luni, din postura de giranți politici, ați inițiat, tolerat și încurajat o strategie greșită, care este împotriva românilor. Ați încălcat Constituția României, legile și convențiile internaționale privind drepturile pacienților (Convenția de la Oviedo) pentru o viroză care are morbiditate și mortalitate asemănătoare cu ale unei gripe sezoniere.

Noi, medicii cu știință de carte și conștiință, uniți în convingeri și adevăr, vă atragem atenția că măsurile pe care le-ați luat sunt fie absurde, fie ineficiente, fie fără logică din punct de vedere științific. În acest sens, vă solicităm ca, de îndată, să:


1. Încetați cu obligativitatea purtării măștilor, mai cu seamă în aer liber. Măștile sunt dispozitive medicale și, dacă nu sunt utilizate corect, nu folosesc la nimic! Ba, mai mult, după o perioadă scurtă de purtare într-un spațiu nesteril, acestea devin focare de infecție, întrucât se umezesc, iar germenii găsesc în ele un mediu de cultură perfect. Despre cele neconforme (peste 90%) nici nu mai vorbim.

Încetați să ne obligați copiii să poarte măști la școală! Este nociv, este inuman, este degradant, este fără rost!

 

2. Încetați cu monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine sau în alte instituții! Determinarea temperaturii și triajul epidemiologic pe care îl fac "medicii-agenți de pază” este un act medical care ar trebui să fie efectuat (conform legislației românești, dar și mondiale, în materie) numai de personal calificat. Monitorizarea temperaturii corpului nu este doar ilegală, efectuată în condiții improprii și cu instrumente neadecvate, ci și total ineficientă, întrucât febra nu este un simptom specific numai infecției cu SARS-Cov2.

3. Încetați cu interdicțiile de circulație!
Interzicerea circulației cetățenilor în anumite intervale de timp nu are nicio logică din punct de vedere epidemiologic.

Prin măsurile restrictive, ați decredibilizat Poliția și Jandarmeria. I-ați transformat în infractori, impunându-le să aplice niște acte administrative care încalcă flagrant Constituția și legile țării!

4. Încetați cu promovarea vaccinurilor anti-Covid. Legislațiile românească, dar și cea europeană, interzic reclama la medicamente. Vaccinarea este un act medical. Niciun act medical nu poate fi făcut sub constrângere sau presiune. Serurile utilizate în acest moment în România sunt de fapt terapii genice experimentale, aflate în fază de testare până în 2023, iar administrarea lor în condițiile în care populația nu este informată corect și complet, reprezintă un malpraxis grosolan, o crimă cu premeditare la adresa românilor.

 

5. Nu mai obstrucționați medicii să-și trateze pacienții cu scheme de tratament pe care le consideră ei ca fiind cele mai potrivite pentru aceștia. Medicina este o profesiune liberală, iar medicii au întreaga libertate de a alege ce medicamente cred ei de cuviință pentru a-și vindeca pacienții. Nu mai impuneți protocoale terapeutice anti-Covid oficiale, în care tronează medicamente experimentale (unele dovedite ca ineficiente sau chiar toxice), transformând astfel populația României într-o colonie de cobai.

6. Încetați cu discreditarea și compromiterea corpului medical, a actului medical, a spitalelor. Orice voce din lumea medicală care îndrăznește să rostească public altă opinie decât cea oficială este discreditată în cel mai grosolan mod posibil. Reglementările Codului Deontologic al Medicilor care interzic unui medic dreptul la libera exprimare sunt anticonstituționale.


7. Încetați cu manipularea statisticilor medicale și cu obligarea medicilor să falsifice certificatele de deces. Oameni care au murit de patologii diverse au fost declarați morți de Covid. Mai mult decât atât, ați închis spitalele, interzicând accesul românilor la serviciile medicale. Bolnavi cu patologii cronice au decedat pentru că nu a mai avut cine să îi trateze sau opereze, în timp ce secții întregi, spitale întregi chiar, stăteau goale.

8. Opriți strategia greșită de comunicare (posibil programatică), prin anunțuri zilnice apocaliptice, care conduce la depresii grave în populația și așa îngrozită de problemele financiare rezultate din năruirea activității economice în toate domeniile!De peste un an, se anunță zilnic doar numărul (neverificabil) de nou-infectați, numărul de cazuri grave din ATI (neverificabile) și numărul de decese (care includ decesele la pacienți fără simptome de Covid), dar nimic despre cei vindecați. Din acest motiv, starea de spirit a românilor se agravează constant. Niciun cuvânt de încurajare, de încredere într-un viitor bun, dimpotrivă. Iar un lucru binecunoscut în medicină este acela că scăderea moralului și stresul induc deprecierea importantă a imunității organismului.

9. Stopați campania de denigrare a medicilor (în special a celor din ATI) și a activității spitalicești, deoarece aceasta conduce la scăderea încrederii populației în sistemul de sănătate și la neprezentarea sau la prezentarea tardivă a pacienților la medic, având drept consecință înmulțirea numărului de cazuri grave, cu amplificarea costurilor de tratament, dar și la înmulțirea numărului de decese!

10. Stopați distrugerea economiei României! V-ați exercitat discreționar puterea asupra cetățenilor și a firmelor românești, împingându-le către faliment. Dumneavoastră nu înțelegeți medicina, aveți sfătuitori necalificați sau rău intenționați. Vă rugăm, lăsați medicii să facă medicină, că asta e profesia lor, și sprijiniți-i!

11. Nu mai terorizați populația, nu mai induceți psihoze, nu mai manipulați datele statistice! Încetați cu stările de urgență/alertă motivate prin așa-zisa „pandemie”! Ea nu există, mai cu seamă atât timp cât nu a fost declarată printr-un act oficial!

Semnatarii acestui document sunt doar câteva cadre medicale dintre zecile de mii care activează în România. Orice medic sau farmacist român care dorește să fie cosemnatar al acestui comunicat, după publicare, este binevenit să ni se alăture.

 
 
Damian Baciu, medic primar pediatru, specialist în vaccinologie
Ioan Cordoș, medic primar de chirurgie toracică
Adina Alberts, medic primar de chirurgie plastică
Răzvan Constantinescu, medic primar interne și gastroenterologie
Camelia Smicală, medic specialist medicină de urgență
Monica Coteț, medic anestezist (Maine, SUA)
Aurel Băcean, medic primar neurochirurg
Adrian Cacovean, medic primar de chirurgie cardiovasculară
Carmela Aghazadeh, medic primar interne și cardiologie (Suedia)
Iulian Șerban, medic primar chirurg
Mihaela Baciu, medic primar pediatru
Caterina-Miladi Grif, medic primar obstetrică-ginecologie
Horia Trifan, medic primar neurochirurg
Daniela Voicu, medic primar endocrinolog
Gheorghe Tăbăcaru, medic primar obstetrică-ginecologie
Mihai Tetraru, medic primar psihiatru (Franța)
Adrian Ilie, medic primar psihiatru
Radu Nevinglovschi, medic primar psihiatru
Gabriela Gelețu, medic primar chiurgie OMF
Otilia Dobîrcianu, medic primar de chirurgie plastică
Geanina Dragnea, medic primar obstetrică-ginecologie
Maria Dan, medic primar medicină de laborator
Sergiu Josanu, medic primar chirurgie generală
Andra Buceac, medic specialist ORL
Dinu Dușceac, medic specialist cardiolog
Iorgu Dragoș Matei, medic specialist psihiatru
Alexandru Ișfan, medic primar oftalmolog
Ana-Mia Petcoviciu, medic specialist neurochirurg
Loredana Speriosu, medic specialist ORL
Cristina Ardelean, medic specialist oncolog
Mihaela Radu, medic anestezist (Germania)
Laurenția Andronache, medic primar recuperare medical
Marcela Cristea, medic primar medicină de laborator
Marieta Carmen Toma, medic primar anatomopatolog
Oana Mihaela Secară, medic primar igienă
Ioana Mariana Niță, medic primar laborator
Raluca Coman, medic primar igienă
Casandra Olga Tăbăcaru, medic primar ORL
Diana Pătrășcanu, medic primar cardiolog
Alexandrina Șerban, medic primar neurochirurg (Germania)
Cristina-Patricia Rojas, medic specialist endocrinolog
Laura Răcilă, medic specialist psihiatrie pediatrică
Diana Ulkusal, medic primar recuperare medicală
Diana Harpa, medic specialist medicină internă
Ida Berar, medic radiolog (Franța)
Dan-Decebal Gavrilescu, medic primar medicină de familie
Cristina Mariș, medic primar medicină de familie
Lavinia Nițoiu, medic specialist medicină de familie
Răzvan Ionescu, medic specialist medicină de familie
Irene Rădășan, medic specialist medicină de familie
Oana Cristina Tăbăcaru, medic specialist medicină de familie
Monica Dulamita, medic specialist medicină de familie
Cosmin-Mihai Modreanu, medic specialist medicină de familie
Anca-Veronica Vasile, medic specialist medicină de familie
Lăcrămioara Cârstea, medic specialist medicină de familie
Andreea Maria Tăbăcaru, medic specialist medicină de familie
Ramona Munteanu, medic de familie (Spania)
Ana Gora, medic de familie (Franța)
Nestor Tache, medic generalist
Dragoș Ioan Fota, medic generalist
Svetlana Grigoriță, medic generalist (Italia)
Bogdan-Iliuță Ciubotariu, medic rezident pneumologie
Lavinia Ispas, farmacist
Iulia Florică, farmacist
Maria Anca Muntean, farmacist
Andrei-Gabriel Dumitrașcu, farmacist
Mihaela Voinea, farmacist
Carmen Leonte, farmacist
Crina Mondoca, farmacist
Monica Paraschiv, farmacist (Ungaria)
Anca Ormenișan, farmacist
Dragos Dinulescu, medic dentist
Mircea Pușcașu, medic dentist
Ștefan Vasile Ștefănescu, medic dentist
Cristina Metea, medic dentist
Florentin-Daniel Berneanu, medic specialist chirurgie oro-dentară
Iulia Popescu, medic dentist
Viorel Negulescu, medic dentist
Daniela Dumitrescu, medic dentist
Laurențiu Gheorghe, medic dentist
Galina David, medic dentist
Alina Gabriela Iordache, medic dentist
Mihaela Domuță, medic dentist
Constanța Hudema, medic dentist
Brândușa Câmpean, medic dentist
Mădălina Ruxanda, medic dentist
Diana Lazea, medic dentist
Suciu Tănăsie, medic dentist
Irina Coliban, medic dentist
Rareș Limboșeanu, medic dentist
Daniel Aninoiu, medic dentist
Andra Ioana Viciu, medic dentist
Alexandru Ciorcilă, medic dentist
Oana Limboșeanu, medic dentist
Imola Török, medic dentist
Georgeta Bota, medic dentist
Cornelia Gheorghiu, medic dentist
Alexandru Stănescu, medic dentist
Anamaria Florina Codreanu, medic dentist
Ghizela Bodor, medic dentist
George Margașiu, medic dentist
Roxana Popescu, medic dentist
Anca Bacaintan, medic dentist
Vlad Curtuzan, medic dentist
Andreia Ruxanda, medic dentist
Sonila Stefoni, medic dentist
Mihaela Mitrea, medic dentist
Cristian Coman, medic dentist
Alexandra Miu, medic dentist
Zoica Dina, medic dentist
Ioan Sperling, medic
Danialina Lepădatu, medic
Ana Zafiu, medic pensionar
Ioan Zafiu, medic pensionar
Elena Stavilă, medic pensionar
Iulia Urzica, asistent medical principal
Maria Brăguță, asistent principal de laborator
Cornel Cătălin Magda, asistent medical generalist
Ioan Dorin Udrea, asistent medical generalist
Costin Ivan, asistent medical generalist
Nina Ursu, asistent medical generalist
Elena-Sabina Simulescu, asistent medical generalist
Georgiana Guiu, asistent medical generalist
Gabriela Enache, asistent medical generalist
Marinela Florentina Cozma, asistent medical (Anglia)
Geanina Chelaru, asistent medical (Anglia)
Claudia Felicia Stan, asistent medical generalist (Luxemburg)
Petre Udrea, asistent medical generalist, student la medicină
 
 
Lista rămâne deschisă

Nota red.: Pentru alăturare puteți folosi și rubrica de comentarii a ActiveNews și, de asemenea, să trimiteți un mesaj la adresa de poștă electronică razvan_constantinescu@yahoo.com și dragosdinulescu@yahoo.com.