ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele de la Cotroceni, Klaus Iohannis, s-a gândit că este potrivit să-și publice de 1 iunie o poză cu figura pe care o avea la 17 ani. Cu siguranță, un Profiler ar avea multe de spus pe marginea ei... Păcat că nu a fost analizată în timpul primei campanii electorale. Așa cum păcat este că nu sunt consultați psihiatric toți „aleșii” în funcții publice.

Prin mii de comentarii românii i-au transmis pe Facebook cam același lucru.

Actualizare:  Ca urmare a ideii noastre că ar merita ca un Profiler să studieze fotografia de mai sus, am fost căutați pe parcursul zilei de câțiva experți, profesioniști în ale psihologiei criminalistice și psihiatriei. Afirmațiile lor cumulate, la vederea fotografiei, au coincis cu privire la profilarea persoanei fotografiate în direcția următoare:

Trasaturile chipului prefigurează anumite predispozitii comportamentale insa nota definitorie a personalitatii unui subiect este data de concretizarea caracterului prin influentele educationale si ale mediului de trai din prima copilarie pana spre incheierea perioadei adolescentei.

Cu referire la trasaturile fizionomice ale subiectului din aceasta fotografie, transpar anumite predispozitii temperamentale precum:

- Tendinta catre minciuna, inselare, senzatie permanenta de putere ce poate influenta manifestarea etic comportamentala.

- Fire dominatoare inclinata catre exprimari rasiale, prejudecati.

- Foarte putin interesat de felul in care este perceput de catre ceilalti.

- Neangajat in a se supune normelor sociale existente.

- Succes in afaceri, competitiv.

- Inhibitie, raceala expresiv afectiva ( rautate)

- Nervozitate, conflicte intrapsihice, uneori manifestari agresive.

- Ipohondrie, frica,

- Incapatanare, vanitate, judecata saraca.

- Lacomie, minciuna. Aroganta.

- Pulsiuni reprimate.

- Fertilitate scazuta, posibil dificultate in a concepe copii.

- Gelozie, falsitate, nervozitate. Toate aceste predispizitii nu confirma incadrarea și etichetarea unui profil psihologic sine qua non al subiectului propus observatiei. Pentru aceasta este nevoie de alte instrumente de operare psihologica care implica acordul persoanei.