ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 500 de tractoare și aproximativ 2.000 de agricultori se îndreptau miercuri către Paris, către Esplanade des Invalides, în cadrul unei manifestații împotriva interzicerii neonicotinoizilor în cultivarea sfeclei de zahăr, anunță în comunicate separate Federația Sindicatelor Exploatanților Agricoli (FNSEA) și Prefectura parisului, relatează Știripesurse.
 
VIDEO:
 
Peste 2.000 de agricultori au mărșăluit miercuri pe străzile Parisului, cu sute de tractoare. În centrul cererilor lor se află utilizarea insecticidelor neonicotinoide, scrie France3.

Câteva sute de tractoare au intrat miercuri dimineață în Paris, întâlnindu-se în apropiere de Porte de Versailles, unde este programat Salonul Internațional de Agricultură la sfârșitul lunii februarie. Manifestanții, care au mărșăluit la apelul FNSEA, principalul sindicat al agricultorilor, s-au îndreptat apoi spre Invalides, în fața Ministerului Agriculturii. Acolo, ei au amplasat încărcături și containere, pentru a simboliza, în opinia lor, producțiile pe cale de dispariție și importurile viitoare.

Cultivatorii de sfeclă și cereale prezenți au denunțat restricțiile privind utilizarea pesticidelor. Acțiunea a fost motivată de decizia guvernului din 23 ianuarie de a nu autoriza utilizarea insecticidelor neonicotinoide în producția de sfeclă de zahăr, în urma unei decizii a Curții Europene de Justiție.

Președintele Macron ne-a spus direct în față: „Nu va exista nicio interdicție fără soluții". Agricultura trebuie să producă, trebuie să asigurăm suveranitatea alimentară. În ultimii doi sau trei ani, a fost invers. Unul câte unul, mijloacele noastre de producție ne sunt luate", a denunțat Cyrille Millard, secretarul general al FDSEA 77.