ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE:  Toți lucrătorii din domeniul sănătății din Italia trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului, a declarat miercuri Guvernul. Decretul de miercuri, aprobat de cabinetul premierului Mario Draghi, spune că lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv farmaciștii, "sunt obligați să se vaccineze". Cei care refuză ar putea fi suspendați fără plată pentru restul anului. "Scopul acestei măsuri este de a proteja cât mai mult posibil, atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii care pot fi mai expuse la riscul de infecție", a declarat guvernul într-un comunicat, potrivit CTV News.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Vaccinurile anti-COVID ar putea deveni obligatorii pentru personalul din Sănătate, a declarat ministrul vaccinurilor pentru Sky News. Nadhim Zahawi a declarat că guvernul ia în considerare posibilitatea de a face vaccinurile împotriva coronavirusului obligatorii pentru personalul medical, pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului în spitale, informează Sky News.
 
El a declarat duminică pentru Trevor Phillips: "Ar fi de datoria oricărui guvern responsabil să organizeze o dezbatere, să se gândească la modul în care putem să-i protejăm pe cei mai vulnerabili, asigurându-ne că cei care îi îngrijesc sunt vaccinați.

"Există un precedent în acest sens - în mod evident, chirurgii sunt vaccinați împotriva hepatitei B. Așadar, este un lucru la care ne gândim neapărat."

Un fruntaș laburist de rang înalt a avertizat că "amenințarea" personalului NHS(Serviciul Național de Sănătate) ar fi mai puțin eficientă decât colaborarea cu cei care au îndoieli cu privire la vaccinare. Liderul din umbră al Camerei Comunelor, Thangam Debbonaire, a declarat: "Având în vedere că avem o criză de recrutare în unele părți ale NHS, cred că este mult mai important să încercăm să lucrăm cu personalul decât împotriva lui. "Amenințarea personalului, nu cred că este o idee bună".
 

Chris Hopson, directorul general al NHS Providers, a declarat pentru Sky News că numărul personalului nevaccinat este "foarte mic și în scădere".

Trusturile NHS cred că drumul de urmat este de a înțelege preocupările oamenilor și de a "aborda aceste preocupări", a adăugat el.

"Toate preocupările pot fi satisfăcute dacă aveți această calitate a conversației", a spus el.

Persoanele cu vârsta de peste 30 de ani din Anglia sunt acum eligibile pentru vaccinare, rămânând doar adulții cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani care mai trebuie să aștepte.

Aproape 39 de milioane de persoane au fost vaccinate cu o primă doză în Marea Britanie, în timp ce aproape 25 de milioane au primit ambele doze. Celor cu vârsta de 39 de ani sau mai mică, precum și femeilor însărcinate, li se oferă vaccinul Pfizer sau Moderna, în conformitate cu orientările actualizate recent.
 
Zahawi a declarat că guvernul așteaptă aprobarea Agenției de reglementare a medicamentelor și a produselor de îngrijire a sănătății pentru ca vaccinurile COVID să fie oferite persoanelor sub 18 ani. Această decizie vine după ce Comisia Europeană a autorizat vaccinul Pfizer să fie administrat copiilor cu vârsta de până la 12 ani, în urma aprobării de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

Ministrul vaccinurilor a declarat: "Trebuie să vă asigurați că vaccinurile sunt incredibil de sigure înainte de a le oferi copiilor. "Vom fi pregătiți. Infrastructura pe care am construit-o ne permite capacitatea de a implementa vaccinuri pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, precum și, bineînțeles, de a planifica sporul din toamnă și campania de vaccinare antigripală. "Infrastructura există, dar, desigur, medicii trebuie să ia decizia finală."