Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat joi că organizația USR Sector 3 a folosit în campania electorală pentru europarlamentare materiale de propagandă cu minori.

Potrivit lui Buică, Poliția a sancționat USR Sector 3, scrie Agerpres.

„După alegerile europarlamentare și controlul efectuat de departamentul de specialitate, în unele materiale de propagandă au fost identificați minori. Autoritatea a solicitat sprijinul organelor de poliție și acestea deja au sancționat unul din competitorii electorali că a folosit copii pe afișe, pe materialele de propagandă și le solicit competitorilor electorali să nu utilizeze, împotriva legii, copii cu vârsta sub 16 ani, deoarece legea interzice folosirea copiilor minori până la vârsta de 16 ani în campania electorală. Noi am solicitat Poliției și am sesizat Poliția cu privire la firmele care au produs acele materiale și Poliția a considerat de cuviință să sancționeze competitorul electoral care a avut în materialele de propagandă electorală copii minori”, a spus Buică într-o conferință de presă.

El a menționat că USR Sector 3 a folosit astfel de materiale de propagandă în campania electorală pentru europarlamentare.

Buică a amintit că pe 12 octombrie va debuta campania electorală pentru alegerile prezidențiale și a făcut apel la competitori să folosească doar materiale de propagandă ce pot fi finanțate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews