ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a precizat joi că organizația USR Sector 3 a folosit în campania electorală pentru europarlamentare materiale de propagandă cu minori.

Potrivit lui Buică, Poliția a sancționat USR Sector 3, scrie Agerpres.

„După alegerile europarlamentare și controlul efectuat de departamentul de specialitate, în unele materiale de propagandă au fost identificați minori. Autoritatea a solicitat sprijinul organelor de poliție și acestea deja au sancționat unul din competitorii electorali că a folosit copii pe afișe, pe materialele de propagandă și le solicit competitorilor electorali să nu utilizeze, împotriva legii, copii cu vârsta sub 16 ani, deoarece legea interzice folosirea copiilor minori până la vârsta de 16 ani în campania electorală. Noi am solicitat Poliției și am sesizat Poliția cu privire la firmele care au produs acele materiale și Poliția a considerat de cuviință să sancționeze competitorul electoral care a avut în materialele de propagandă electorală copii minori”, a spus Buică într-o conferință de presă.

El a menționat că USR Sector 3 a folosit astfel de materiale de propagandă în campania electorală pentru europarlamentare.

Buică a amintit că pe 12 octombrie va debuta campania electorală pentru alegerile prezidențiale și a făcut apel la competitori să folosească doar materiale de propagandă ce pot fi finanțate.