ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



La alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, românii ar putea vota și prin corespondență sau anticipat, pe parcursul a 7 zile. Autoritatea Electorală Permanentă va prezenta săptămâna viitoare Guvernului un proiect de OUG privind aceste schimbări, a anunțat președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică. Acesta a declarat, miercuri, că pe lângă votul prin corespondență și votul anticipat, se are în vedere și simplificarea procedurilor la secțiile de vot din străinătate, informează Mediafax.

„Pregătim un vot anticipat pe parcursul a șapte zile la misiuni diplomatice și oficii consulare, vorbim de un vot prin corespondență care poate fi aplicat prin modificarea Legii 288, Legea votului prin corespondență, cât și simplificarea procedurii la secția de votare din străinătate, prin sistemul de semnătură electronică, astfel încât să nu mai fie nevoie ca fiecare rubrică să fie completată de mână și cetățeanul să semneze ulterior, semnând printr-un dispozitiv electronic”, a spus Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

Acesta a precizat că modificările ar urma să intre în vigoare înainte de alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.