ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După lanțul de demisii care au lăsat ALDE fără grupuri în Parlamentul României, formațiunea primește o nouă lovitură. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu va rămâne, în prag de alegeri, fără însemnele distinctive ale formațiunii. Concret, ALDE România a fost înștiințată de ALDE Party că nu mai are voie să folosească numele și și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE International. Anunțul a fost făcut de deputatul Marian Cucșa.

Potrivit postării sale de pe Facebook, conducerea ALDE a recunoscut că există această problemă dar nu propus nicio soluție pentru salvarea situației.

Deputatul Marian Cucșa susține că Tăriceanu ar fi ascuns această notificare de la ALDE Party de membrii partidului și nu ar fi luat nicio măsură să remedieze situația.

În plus, ALDE a ratat intrarea în Parlamentul European la alegerile din 26 mai obținând puțin peste patru procente, adică sub pragul minim.