După lanțul de demisii care au lăsat ALDE fără grupuri în Parlamentul României, formațiunea primește o nouă lovitură. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu va rămâne, în prag de alegeri, fără însemnele distinctive ale formațiunii. Concret, ALDE România a fost înștiințată de ALDE Party că nu mai are voie să folosească numele și și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE International. Anunțul a fost făcut de deputatul Marian Cucșa.

Potrivit postării sale de pe Facebook, conducerea ALDE a recunoscut că există această problemă dar nu propus nicio soluție pentru salvarea situației.

Deputatul Marian Cucșa susține că Tăriceanu ar fi ascuns această notificare de la ALDE Party de membrii partidului și nu ar fi luat nicio măsură să remedieze situația.

În plus, ALDE a ratat intrarea în Parlamentul European la alegerile din 26 mai obținând puțin peste patru procente, adică sub pragul minim.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews