Pro România și ALDE au depus, duminică, la Biroul Electoral Central, protocolul de constituire a Alianței electorale dintre cele două partide pentru susținerea candidatului independent Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, informează Agerpres.

Protocolul a fost depus de cei doi copreședinți ai Alianței, Norica Nicolai și Sorin Cîmpeanu. 

„Astăzi am depus protocolul Alianței la Biroul Electoral Central. (...) Ambele partide au înțeles foarte clar că este un moment în care politica dacă mai dorește să fie acceptată și respectată de cetățeni, trebuie să se schimbe fundamental. Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este ușor în politica românească plină de oameni fără principii, dar cu foarte multe orgolii, care își anexează interesele personale, de grup sau ale partidelor la aceste orgolii și le promovează ca fiind soluțiile pentru cetățean, funcțiile pentru o țară. Din păcate, eu, traversând această viață politică aproape 20 de ani, pot să vă spun foarte sincer că am ajuns la o concluzie la care au ajuns și cetățenii: politica s-a îndepărtat de oameni", a afirmat Norica Nicolai. 

Ea a adăugat că dacă va câștiga alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu va fi "un om căruia să-i pese de toți". 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews