ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi, ora 11.00-17.00, ne vedem în fața ministerului sănătății, să ne exprimăm nemulțumirea față de ordinul (ordinarului) de ministru, cu privire la vaccinarea obligatorie la copii și adulți, anunță activistul civic Luis Bratu de la Legitimă Apărare.
 
La data de 1 august 2023, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023 – 2030.
 

Doamna Doctor Anca Nițulescu de la Asociația Medici pentru Consimțământ Informat explică care ar putea fi consecințele proiectului:
 
 
La data de 1 august 2023, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023 – 2030.

Proiectul se va afla în transparență decizională timp de 10 zile, până în data de 10 august 2023.

În aceasta perioada se pot trimite opinii, sugestii de modificare pe adresa de e-mail
claudia.boloaga@ms.ro și vă încurajăm să faceți acest lucru întrucât:

În Anexa- Planul de acțiuni, găsim obiective specifice direcții de acțiune și activități specifice:
 
La pag 3 - APROBAREA LEGII VACCINĂRII;
 
La pag 4 - Promovarea de legislație care susține VACCINAREA DE-A LUNGUL INTREGII VIEȚI ;
   
În multe locuri in document apare ca obiectiv VACCINARE PESTE 95% PT TOATE VACCINURILE DIN CALENDARUL NAȚIONAL și peste 70% pentru vaccinările în grupele de risc;
   
La pag 9 - Utilizarea de strategii inovatoare și abordări personalizate pentru a reduce numărul a persoanelor nevaccinate și insuficient vaccinate în fiecare comunitate – CATAGRAFIEREA GRUPURILOR ȘI PERSOANELOR NEVACCINATE SAU INSUFICIENT VACCINATE
   
Pag 11 - CREȘTEREA GRADULUI DE CUNOAȘTERE ȘI DE ÎNCREDERE ÎN SFERA VACCINĂRII ANTI-HPV - Implementarea unor strategii moderne și eficiente de comunicare pentru CREȘTEREA INTERESULUI POPULAȚIEI PENTRU VACCINAREA HPV - Implementarea de strategii de consiliere pentru părinți și pentru adolescenți în vederea CREȘTERII CERERII PENTRU VACCINAREA HPV - Instruirea cadrelor didactice și a personalului din școli privind vaccinarea HPV
   
Pag 14 - Completarea calendarului național cu VACCINURI NOI pentru grupele de risc
   
Pag 18 - Armonizarea cadrului legislativ pentru AUTORIZAREA TEMPORARĂ ȘI PROCURAREA RAPIDĂ A UNOR VACCINURI ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ
   
Pag 23 - INTRODUCEREA MODULULUI DE VACCINARE A ADULTULUI în Regstrul Electronic National de Vaccinare

Având în vedere experiența recentă a campaniei de vaccinare împotriva bolii covid-19, ne amintim că Ministerul Sănătății:

• A avut o atitudine de încurajare a impunerii obligativității vaccinării cu vaccinurile împotriva bolii covid-19, care nu au primit niciodată autorizare deplină de la Agenția Europeană a Medicamentelor;

• A avut o atitudine absolut pasivă față de subraportarea reacțiilor adverse după vaccinarea împotriva bolii covid-19 și dovedește lipsă de interes față de managementul și tratarea acestor reacții adverse, care continuă să apară în populația vaccinată;

În schimb, Ministerul Sănătății propune o strategie de sănătate 2023-2030 în care țintește o acoperire vaccinală de 95% la TOATE vaccinurile incluse în programul național de imunizare si de 70% pentru vaccinarea grupelor la risc pentru bolile prevenibile prin vaccinare.

Știm că practic ORICE vaccin poate fi introdus în programul național de imunizare. De altfel, în februarie 2023 CDC (Centers for Disease Control) din SUA a aprobat deja includerea vaccinului impotriva bolii covid în programul național de imunizare al copiilor in SUA, ceea ce face foarte posibilă includerea acestui vaccin extrem de controversat și în programele naționale de vaccinare ale altor țări.

Dacă acest proiect de HG se va aproba în această formă, la următoarea pandemie va trebui să existe acoperire vaccinală de 70% pentru vaccinul care probabil se va crea la momentul respectiv, conchide Asociația.
 
La rândul său, Luis Bratu face următorul Apel: