ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vremea va fi deosebit de caldă azi în majoritatea regiunilor, caniculară în sudul și sud-estul țării unde disconfortul termic va fi accentuat. La deal, la munte, în centrul și estul țării cerul va fi variabil și sunt posibile ploi și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă pot fi însemnate. Maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 37 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, potrivit Mediafax.
 
La noapte sunt condiții de ploaie în Moldova și în zonele montane din centrul țării. Vântul va sufla cu intensificări în aceste regiuni. În rest, cerul va fi mai mult senin iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade Celsius.


În București vremea se menține caniculară și în următoarele zile, anunță meteorologii. Maximele vor ajunge la 35 de grade Celsius iar indicele termperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil azi, iar spre seară sunt posibile ploi în averse și descărcări electrice. Nopțile care urmează vor fi calde cu minime între 18 și 20 de grade Celsius.
În următoarele zile valul de caniculă se extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat. În sudul și sud-vestul țării maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius. Cerul se va menține mai mult senin, iar sâmbătă și duminică sunt posibile ploi scurte de vară la munte și în nordul extrem al țării. Nopțile vor fi răcoroase în Transilvania unde se vor înregistra 11 grade Celsius și călduroase pe litoral și în Dealurile de Vest unde vor fi de 22 de grade Celsius.