Vremea va fi deosebit de caldă azi în majoritatea regiunilor, caniculară în sudul și sud-estul țării unde disconfortul termic va fi accentuat. La deal, la munte, în centrul și estul țării cerul va fi variabil și sunt posibile ploi și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă pot fi însemnate. Maximele termice vor fi cuprinse între 28 și 37 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, potrivit Mediafax.
 
La noapte sunt condiții de ploaie în Moldova și în zonele montane din centrul țării. Vântul va sufla cu intensificări în aceste regiuni. În rest, cerul va fi mai mult senin iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade Celsius.


În București vremea se menține caniculară și în următoarele zile, anunță meteorologii. Maximele vor ajunge la 35 de grade Celsius iar indicele termperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil azi, iar spre seară sunt posibile ploi în averse și descărcări electrice. Nopțile care urmează vor fi calde cu minime între 18 și 20 de grade Celsius.
În următoarele zile valul de caniculă se extinde, iar disconfortul termic va fi accentuat. În sudul și sud-vestul țării maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius. Cerul se va menține mai mult senin, iar sâmbătă și duminică sunt posibile ploi scurte de vară la munte și în nordul extrem al țării. Nopțile vor fi răcoroase în Transilvania unde se vor înregistra 11 grade Celsius și călduroase pe litoral și în Dealurile de Vest unde vor fi de 22 de grade Celsius.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews