ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Paltin Petru-Vodă organizează sâmbătă un simpozion în memoria Părintelui Justin Pârvu. La eveniment va participa și medicul neurochirurg Ștefan Mindea, fiu duhovnicesc al părintelui Justin, transmite Basilica, agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române. Vineri, 10 februarie, se împlinesc 104 ani de la nașterea Duhovnicului Neamului.

Întâlnirea va debuta cu Sfânta Liturghie oficiată de la ora 9:00 de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. După slujbă va avea loc o agapă frățească.

Ierarhul va prezida întâlnirea în care mai mulți fii duhovnicești ai Părintelui Justin Pârvu vor susține alocuțiuni în memoria duhovnicului lor, mai scrie sursa citată

La simpozion vor participa Părintele Hariton Negrea, Starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Justin Dănilă, Stareț al Mănăstirii Văcăreștii Noi, Preotul Neurochirurg Ștefan Mindea, Prof. Dr. Chirurg Gabriela Gelețu, Oana Smoc, medic stomatolog, și alți invitați.

Simpozionul este organizat de obștea mănăstirii la 104 ani de la naștere și 10 ani de la trecerea la viața veșnică a Părintelui Justin Pârvu, care se vor împlini pe 16 iunie, anul acesta.

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă vă invită să participați la Simpozionul omagial dedicat memoriei Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, la 10 ani de la adormirea sa. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 Februarie, în preajma praznicului Sf. Sfințit Mucenic Haralambie, când se împlinesc 104 ani de la nașterea marelui duhovnic, iubit și îndrăgit de românii de pretutindeni care alergau la ajutorul și sfatul său duhovnicesc, transmite și Mănăstirea.

De la an la an, memoria marelui Duhovnic al Neamului este cinstită din ce în ce mai mult de românii care l-au cunoscut sau găsesc alinare sufletească la mormântul său, precum și în sfaturile sale duhovnicești, scriu monahiile de la Paltin-Petru Vodă.

Cinstindu-ne Părinții purtători ai Harului Dumnezeiesc, ne împărtășim și noi din darurile duhovnicești ale acestora. Să avem rugăciunile Cuviosului nostru Părinte Justin!