ANAF controlează două bănci, iar în scurt timp va descinde și la a treia. Inspectorii de la Direcția Generală a Marilor Contribuabili verifică impozitul pe profit și impozitul pe veniturile obținute de instituțiile bancare în România, în perioada 2013-2017 au declarat reprezentanții ANAF, pentru profit.ro. 

Cea de-a a treia bancă va fi inspectată începând cu 12 februarie. De asemenea, ANAF va verifica dacă plata taxelor pentru veniturile din 2013 până anul trecut a fost conform legii. 

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care introduce taxe noi în sectorul bancar, precum cea cunoscută sub numele de „taxa pe lăcomie”.

Activele băncilor ar urma să fie taxate, atunci când media ROBOR pe un trimestru depășește 2%. Cu cât ROBOR va fi mai mare, cu atât va crește și impozitul. Bancherii au avertizat că taxa va avea efecte asupra întregii economii. 

Un sfert dintre angajații sistemului bancar ar urma să fie disponibilizați dacă ordonanța care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală, mai scrie profit.ro. 

Președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci spune că s-au purtat deja discuții pe tema posibilelor restructurări care ar afecta în jur de 10.000 de oameni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews