ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANAF controlează două bănci, iar în scurt timp va descinde și la a treia. Inspectorii de la Direcția Generală a Marilor Contribuabili verifică impozitul pe profit și impozitul pe veniturile obținute de instituțiile bancare în România, în perioada 2013-2017 au declarat reprezentanții ANAF, pentru profit.ro. 

Cea de-a a treia bancă va fi inspectată începând cu 12 februarie. De asemenea, ANAF va verifica dacă plata taxelor pentru veniturile din 2013 până anul trecut a fost conform legii. 

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care introduce taxe noi în sectorul bancar, precum cea cunoscută sub numele de „taxa pe lăcomie”.

Activele băncilor ar urma să fie taxate, atunci când media ROBOR pe un trimestru depășește 2%. Cu cât ROBOR va fi mai mare, cu atât va crește și impozitul. Bancherii au avertizat că taxa va avea efecte asupra întregii economii. 

Un sfert dintre angajații sistemului bancar ar urma să fie disponibilizați dacă ordonanța care a introdus taxa pe active va rămâne în forma actuală, mai scrie profit.ro. 

Președintele Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci spune că s-au purtat deja discuții pe tema posibilelor restructurări care ar afecta în jur de 10.000 de oameni.