ANAF nu va mai face popriri pe conturi, a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. O primă soluție legată de popririle pe conturile bancare va fi disponibilă în această primă parte a acestui an, a spus Eugen Teodorovici. El a mai afirmat, într-o emisiune TV, că „lista rușinii”, respectiv publicarea datoriilor persoanelor fizice pe site-ul Fiscului, va dispărea din ianuarie.

„Am avut o discuție cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcție de la ANAF, pentru a rezolva situația acelor popriri nejustificate, întârzieri și neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situații", a anunțat ministrul de finanțe.

Transfond este o companie de servicii financiare din România, constituită din 25 de bănci, care dețin 66,67% din acțiuni. Cel mai mare pachet de acțiuni este controlat de Banca Națională a României (BNR), cu o treime din capital. În prezent, Transfond este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată de Plăți Interbancare, precum și furnizor de servicii de facturare și arhivare electronică.

Ministrul Finanțelor a adăugat că sunt mai multe lucruri care trebuie schimbate la ANAF. „Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcție: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF.