ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX anunță pentru joi încetarea lucrului cu publicul, denunțând abuzurile comise de șeful ANAF, Gelu Diaconu. Angajații din direcțiile de Finanțe și finanțiștii din primării vor organiza joi, 12 noiembrie, între orele 11.00 - 14.00, proteste în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.

Acțiunea de protest poartă denumirea MARȘUL DEMNITĂȚII și este menită să atragă atenția asupra consecințelor grave ale comportamentului abuziv al președintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ștefan Diaconu, precizează un comunicat al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

”Chiar în acest moment, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ștefan Diaconu, ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare.
Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015, nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege”, se spune în comunicat.

Sindicaliștii susțin că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea anagajaților pentru participarea la o acțiune de protest.  ”Miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale”, se menționează în comunicat.

De asemenea, sindicaliștii spun că acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința Președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu.