ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiscul are o primă reacție în cazul informațiilor publicate în dosarele "Panama Papers".

„ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică "Panama Papers”. Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale”, se arată în comunicatul ANAF.

„În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite”, precizează ANAF.

Dosarul Panama vizează și România și poate face lumină în furtișagurile ultimilor 30 de ani. Până acum, din informațiile publicate de RISEProject.ro și RISE.md, în documentele casei de avocatură din Panama apar nume precum Beny Steinmetz, Frank Timiș, Corneliu Iacobov sau Dinu Patriciu.