ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis  îi era dator contelui Samuel de Brukenthal, cu o statuie la Sibiu. Totul este o afacere săsească. Întreaga  avere a lui Brukenthal a ajuns pe mâna FDGR-ului și a Bisericii Evanghelice,  în vremea mandatului de primar al lui Iohannis. La limita sau prin interpretarea abuzivă a legii.
 
Muzeul Brukenthal a fost restituit Bisericii Evanghelice, dar statul român s-a obligat să plătească salariile angajaților Ministerului Culturii, să se ocupe de renovarea clădirii, în timp ce profitul adunat ajunge în buzunarele preoților sași. 
 
În același timp, Liceul Brukenthal, parte a moștenirii baronului,  a ajuns tot în proprietatea evangheliștilor, care primesc o chirie zdravănă de la Primărie Sibiu.

De asemenea, sediul FDGR din Piața Mare,  este parte din moștenirea baronului Brukenthal, tot în urma unei retrocedări dubioase.  Brukenthal scria în  testamentul său, că bunurile sale sunt donate comunității sibiene, indiferent de etnie, religie sau stare socială. FDGR nu reprezintă, în niciun fel intersele românilor din Sibiu.

Amintim fapul că toate clădirile care au aparținut lui Samuel Brukenthal au trecut în proprietatea Grupului Etnic German, în vremea celui de-al doilea război mondial, care, apoi, au fost confiscate de statul român, în baza tratatelor internaționale care condamnau nazismul. Precizăm că Liceul Brukenthal a fost centrul de educație nazistă a tineretului săsesc din Sibiu și din împrejurimi.

Dar, întreaga avere a lui Brukenthal a ajuns în proprietatea organizației FDGR și a Bisericii Evenghelice, fără să să se țină cont de legile românești și internaționale, existente. Totul s-a făcut prin acte controversate de retrocedare, în vremea când Iohannis era primar al Sibiului.

Continuarea la ANCHETE ONLINE