ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANCOM le-a cerut furnizorilor de telefonie fixă și mobilă, internet și televiziune să nu întrerupă furnizarea serviciilor în caz de neplată a facturilor.
Autoritatea de reglementare în comunicații sustine că rețelele si serviciile de internet, TV si telefonie sunt principalul mijloc de comunicare între cetățeni si autoritățile statului, în plină epidemie de coronavirus.

Astfel, ANCOM a trimis în ultima săptămână o scrisoare către operatorii din România prin care le solicită să nu suspende serviciile în caz de neplată pe timpul Situației de Urgență din România. Aceștia sunt rugați să nu dea curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare de la rețeaua de comunicații electronice pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul țării.
 
„Având în vedere recomandările oficiale privind limitarea interacțiunii umane, izolarea persoanelor suspecte de a fi contractat virusul și posibilitate de restrângere a mobilității persoanelor sau chiar impunerea izolării la domiciliu, poate exista riscul ca utilizatorii de servicii de comunicații electronice să nu poată plăti serviciile contractate”, se arată în adresă.

„Vă solicităm ca, în caz de neplată a facturilor, să nu dați curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare a utilizatorilor de la rețeaua de comunicații electronice pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României”, scrie președintele ANCOM.

ANCOM este condusă de fostul premier PSD Sorin Grindeanu care a transmis că va lua toate măsurile necesare pentru ca românii să beneficieze fără întrurupere de servicii de telefonie și internet.