ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris cheamă armata: Sute de soldați ar putea fi recrutați pentru a conduce camioanele cu combustibil și Guvernul renunță la legile privind concurența pentru a face față crizei de benzină, care va dura o săptămână, deoarece până la 90% din benzinării rămân fără combustibil, scrie Daily Mail.

Boris Johnson ar putea chema armata pentru a livra combustibil la benzinăriile din Marea Britanie, în contextul unei crize care a dus la suspendarea legilor concurenței și la secarea a nouă din zece benzinării.  

Miniștrii vor lua în considerare posibilitatea de a mobiliza trupe pentru a livra benzină și motorină în cursul acestei săptămâni, dacă panica de cumpărare persistă, au declarat surse, după ce oficialii guvernamentali au dat undă verde planurilor de a aduce 5.000 de șoferi de camion străini pentru a face față crizei.

Asociația comercianților cu amănuntul de benzină (PRA), care reprezintă 5.500 de stații independente, a declarat că două treimi dintre acestea au rămas fără benzină până duminică seara. Președintele său, Brian Madderson, a declarat că va dura până la o săptămână pentru a se reface stocurile și a avertizat că criza ar putea deveni "autoperpetuantă" dacă automobiliștii continuă să intre în panică.

Dl Madderson a declarat că achizițiile de panică au cauzat "probleme serioase" în ceea ce privește nivelul stocurilor, pe care este puțin probabil ca planul guvernamental de acordare a vizelor pentru șoferii străini de vehicule grele de marfă să le rezolve rapid. 

El a declarat pentru emisiunea The World This Weekend de la BBC Radio 4: "Am vorbit cu mulți dintre membrii noștri... Aceștia deservesc drumurile principale, zonele rurale, drumurile urbane, iar între 50% și 90% din benzinăriile lor sunt în prezent secate, iar cele care nu sunt secate, urmează să se termine în curând".

Pe măsură ce criza se adâncește, mulți navetiști se confruntă acum cu necesitatea de a găsi rute alternative pentru a ajunge la locul de muncă dimineața, ceea ce înseamnă că haosul în materie de călătorii se va extinde și în alte sectoare de transport.  

Secretarul de stat pentru transporturi, Grant Shapps, a refuzat să excludă posibilitatea de a aduce armata pentru a conduce cisternele de combustibil, afirmând că guvernul va face 'tot ceea ce este necesar'. 

Și ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng a fost de acord să pună în aplicare o măsură de exceptare temporară a industriei petroliere de la Legea concurenței din 1998, ca parte a unui plan numit Protocolul petrolier din aval, în scopul schimbului de informații și al optimizării aprovizionării.

Oficialii au declarat că această măsură va facilita schimbul de informații în cadrul industriei, astfel încât să poată prioritiza livrarea de combustibil în zonele din țară și în locațiile strategice care au cea mai mare nevoie de el.

Se pare că miniștrii analizează ce pregătire suplimentară ar trebui să urmeze șoferii militari care dețin deja permise de conducere pentru a conduce cisterne de combustibil, care necesită calificări de siguranță suplimentare.  

Boris Johnson urmează să reunească luni cu membrii de rang înalt ai cabinetului pentru a examina "Operațiunea Escalin", după ce gigantul petrolier BP a declarat că o treime din benzinăriile sale au rămas fără cele două tipuri principale de combustibil.