ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o atenționare meteorologică Cod galben de cantități de apă însemnate, valabil în partea de nord a țării și parțial în partea de vest a țării, începând de marți, ora 15.00, și până miercuri, ora 10.00, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în noaptea de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri, în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Județele plasate sub Codul galben sunt Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, vestul județului Bacău, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Caraș Severin, și zone din județele Arad, Hunedoara, Alba și Timișoara.

În paralel, ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului, de marți, ora 14.00, până miercuri, ora 21.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

În cursul zilei de miercuri, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.