ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat agențiile de turism cu 115.900 lei în total, în primele nouă luni ale acestui an, în special pentru că nu au respectat condițiile contractuale și pentru lipsa unor informații esențiale din contracte.

Autoritatea nu a precizat care sunt companiile amendate, scrie News.ro

Turiștii au făcut plângeri la ANPC în legătură cu serviciile oferite de ghizi, problemele de transport și calitatea necorespunzătoare a serviciilor oferite - masă, cazare, trasee.

De asemenea, turiștii s-au plâns de nerespectarea condițiilor de cazare, în special în alte țări, că nu au putut comunica cu reprezentanții agențiilor în privința reclamațiilor depuse la unitatea de cazare din altă țară și de nerespectarea clauzelor contractuale.

Alte companii au fost sancționate pentru comportament incorect, Astfel, ANPC a dat amenzi pentru că agenția a înlocuit hotelul înscris în contract cu altul similar, dar care nu a corespuns cerințelor turistului, nefiind recomandat copiilor sau nu au respectat programul de vizitare a obiectivelor.

În anumite situații, inspectorii ANPC au decis închiderea temporară a firmei, până la remedierea deficiențelor, sau restituirea contravalorii pentru serviciile de care turiștii nu au beneficiat.