ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


166 de tipuri de măști aflate pe piață sunt NECONFORME, potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a notificat sistemul RAPEX european. 

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, transmise de ANPC, privind măștile comercializate în țări membre ale Uniunii Europene. Până acum, România a mai produs 25 de alerte referitoare la măștile neconforme.

„Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC, citat de Știri pe Surse.

Operatorilor economici li se pune în vedere ca, înainte de a pune în vânzare măști de protecție, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât comerțul să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.