ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coșul minim de consum lunar, pentru protejarea cetățenilor de posibile creșteri bruște și substanțiale de prețuri.
 
Plafonarea ar urma să fie făcută pe perioadă determinată, mai exact pe durata stării de urgență.ANPC arată că, în contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și al decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual."Având în vedere această stare de fapt și pentru a preveni anumite comportamente comerciale incorecte, sau chiar ilegale, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune, pe o perioadă determinată, plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coșul minim de consum lunar - așa cum este el definit de lege -, în scopul protejării cetățenilor în fața unor posibile creșteri bruște și substanțiale de prețuri”, anunță ANPC.

Reprezentanții ANPC au precizat că perioada ar fi cea a stării de urgență.

Conform sursei citate, în magazinele de retail se impune aplicarea unor limitere zonabile privind cantitățile din același produs vândute unei singure persoane, pentru a permite accesul tuturor consumatorilor la respectivul produs și pentru a preveni eventuale sincope în aprovizionare.