ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Termenele aplicabile sunt perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 pentru energia electrică și 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru gazele naturale, precizează un comunicat al autorității, scrie MEDIAFAX.

În ceea ce privește clienții finali casnici de energie electrică și gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, ANRE precizaează că a pus la dispoziția acestora mai multe facilități menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte.
 
Astfel, clineții beneficiază de câte un instrument de comparare a prețurilor sau ofertelor-tip, destinat tuturor celor interesați să-și aleagă sau să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale din piața concurențială, al căror scop este sa permită compararea prețurilor de furnizare și a condițiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip. Acești clienți au și posibilitatea de a reveni din piața concurențială pe piața reglementată, în situația în care consideră că este mai avantajos.