ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANRE va recalcula tarifele de distribuție a energiei, după ce va primi decizia Consiliului Concurenței, organism care arăta joi cum au fost jefuiți consumatorii români de cartelul din electricitate.
 
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat vineri că nu a primit, până în prezent, decizia Consiliului Concurenței cu privire la investigația desfășurată și care privește încălcări ale legislației în domeniul concurenței de către operatori de distribuție a energiei electrice concesionari și întreprinderi furnizoare de contoare și echipamente de măsurare a energiei electrice.



„ANRE nu a primit, până în prezent, decizia Consiliului Concurenței cu privire la investigația desfășurată. În momentul în care o vom primi, vom declanșa procedurile privind calculele de modificare a tarifelor de distribuție, în sensul reducerii lor, luând în considerare efectele cumulate ale achizițiilor de contoare, în perioada 2008 -2015” spun oficialii ANRE, potrivit Agerpres.

Comitetul de reglementare al ANRE acordă, în continuare, o atenție deosebită analizei tuturor costurilor care compun factura finală de energie și nu va ezita să facă toate corecțiile necesare în sensul reducerii tarifelor care se vor dovedi că sunt afectate de înțelegeri anticoncurențiale pe piața de energie, se mai arată în comunicat.

Joi, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat că va recomanda ANRE scăderea tarifelor la electricitate, după ce o investigație a Consiliului a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înțeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor.