ANRE va recalcula tarifele de distribuție a energiei, după ce va primi decizia Consiliului Concurenței, organism care arăta joi cum au fost jefuiți consumatorii români de cartelul din electricitate.
 
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat vineri că nu a primit, până în prezent, decizia Consiliului Concurenței cu privire la investigația desfășurată și care privește încălcări ale legislației în domeniul concurenței de către operatori de distribuție a energiei electrice concesionari și întreprinderi furnizoare de contoare și echipamente de măsurare a energiei electrice.„ANRE nu a primit, până în prezent, decizia Consiliului Concurenței cu privire la investigația desfășurată. În momentul în care o vom primi, vom declanșa procedurile privind calculele de modificare a tarifelor de distribuție, în sensul reducerii lor, luând în considerare efectele cumulate ale achizițiilor de contoare, în perioada 2008 -2015” spun oficialii ANRE, potrivit Agerpres.

Comitetul de reglementare al ANRE acordă, în continuare, o atenție deosebită analizei tuturor costurilor care compun factura finală de energie și nu va ezita să facă toate corecțiile necesare în sensul reducerii tarifelor care se vor dovedi că sunt afectate de înțelegeri anticoncurențiale pe piața de energie, se mai arată în comunicat.

Joi, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat că va recomanda ANRE scăderea tarifelor la electricitate, după ce o investigație a Consiliului a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înțeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews