ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANSVSA a găsit E-coli în mai multe produse lactate din Argeș din Dolj. Informația vine în contextul scandalului privind bebelușii din Argeș internați la Marie Curie cu sindromul hemolitic uremic. Este vorba despre produse tradiționale, precum brânza, comercializate în magazine. 
 
ACTUALIZARE 17.18 Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății, potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
'Dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău). De asemenea, au fost descoperite și la probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș', precizează un comunicat al ANSVSA, citat de Agerpres.

Analizele au fost efectuate în cadrul investigației pentru descoperirea sursei îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toți din Argeș, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, informează antena3.ro

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de o societate din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective. 'În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală', a explicat Irimescu.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat, săptămâna trecută, că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei E-coli.