ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul de asigurări Blue Cross/Blue Shield trebuie să plătească aproape 700 000 de dolari despăgubiri unei foste angajate după ce a refuzat să îi acorde o scutire religioasă de la vaccinarea obligatorie anticovid, notează Life Site.

Un juriu federal i-a acordat despăgubirile Tanjei Benton săptămâna trecută. Aceasta și-a intentat acțiunea pentru prima dată în mai 2022.

Benton "a dovedit cu preponderență de probe că refuzul său de a primi vaccinul Covid s-a bazat pe o convingere religioasă sinceră", conform hotărârii judecătorești din 28 iunie postate de jurnalistul Robby Starbuck.

Daunele totale se ridică la 687 240,00 $.

Benton a lucrat ca cercetător științific biostatistic timp de 16 ani, conform procesului inițial. De când au început închiderile în primăvara anului 2020, ea a interacționat "rareori" în persoană cu clienții, potrivit procesului. "Pentru unii clienți, treceau mai mulți ani înainte de a solicita o întâlnire cu reclamanta", se arată în proces. Procesul a estimat că doar un procent din "orele sale de lucru... au implicat interacțiunea cu clienții".

De asemenea, Benton "nu a desfășurat niciodată activități și nu a participat niciodată la reuniuni în unități medicale în care pacienții erau tratați", pe parcursul întregii sale cariere.

Ea s-a opus vaccinului din cauza convingerilor sale religioase, deoarece vaccinurile COVID sunt derivate din linii de celule fetale avortate. Titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964 impune, în general, angajatorilor să încerce să țină seama de convingerile religioase ale angajaților lor.

Procesul inițial prevedea:

Din cauza convingerilor sale religioase sincere, reclamanta a refuzat să fie vaccinată anticovid. În special, reclamanta crede cu tărie, pe baza cercetărilor personale, că toate vaccinurile COVID 19 sunt derivate din linii celulare de fetuși avortați. Din cauza convingerilor sale religioase sincere cu privire la avort, reclamanta nu poate, cu bună știință, să fie vaccinată , pentru  că „i-ar pângări corpul, dar l-ar și înfuria și dezonora pe Dumnezeu”.

Chiar dacă a interacționat rareori față în față cu clienții și și-ar fi putut desfășura activitatea fără să fie nevoită să o facă vreodată, compania i-a cerut să se vaccineze și, în cele din urmă, a concediat-o pentru refuzul ei.