ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inima Reginei Maria a fost ţinută în depozitul Muzeului Naţional de Istorie, fără a i se acorda importanţa şi atenţia cuvenită. Acum, va fi redată familiei regale a României şi mutată la Palatul Pelişor, în camera unde regina şi-a trăit ultimele clipe de viaţă. Decizia îi aparţine Regelui Mihai, după ce Casa Regală a ajuns la o înţelegere cu Ministerul Culturii. 

Iniţiativa istorică îi aparţine Regelui Mihai, iar Casa Regală a ajuns la un comun acord cu Ministerul Culturii în acest sens. Mai exact, inima Reginei va fi înapoiată familiei regale şi va ajunge în camera de la Pelişor, unde ea şi-a dat ultima suflare, potrivit România TV.

A fost, de altfel, ultima cerinţă a suveranei înainte să moară. Trupul ei a fost înmormântat în necropola familiei regale de la Curtea de Argeș, iar inima a fost depusă la capela domeniului din Balcic, unde a locuit Regina. 

Comuniştii au luat o decizie radicală în anii 70: ei au mutat inima Reginei la Muzeul de Istorie din Capitală şi de atunci aceasta zace într-un container din depozitul muzeului, alături de coroana şi bijuteriile sale, şi nu într-o cutie de argint, cum s-a întâmplat iniţial. Inima reginei ar urma să fie mutată la Pelişor în această toamnă, printr-o ceremonie aparte.