Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat luni, 7 mai, într-o conferință de presă, că de la anul nu va mai ocupa această funcție. Acesta ar fi precizat, că, la 70 de ani, nu mai este cazul să rămână în funcție, scrie evz.ro.
 
„Nu mai pot. Am 70 de ani, nu? … Nu este de actualitate întrebarea. De actualitate este soliditatea acestei instituții. Credibilitatea ei este esențială. În afară de dobânzi, curs, rezervă minimă obligatorie și lucrul cu piețele, credibilitatea este instrumentul principal cu care lucrăm.

Și ați preluat, îmi permit să vă spun, cu mare ușurință niște povești din acestea cum e cea cu aurul, dacă tot m-ați stimulat. Mă întreb așa: ‘Cam câți economiști au putut să înghită gălușca asta cu dobânzile la aur?’, a spus guvernatorul BNR în conferința de presă.

În 2019, expiră mandatul de la BNR al lui Isărescu.

Din 1990 și până în prezent, Mugur Isărescu a fost guvernator al Băncii Naționale a României.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews