ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat luni, 7 mai, într-o conferință de presă, că de la anul nu va mai ocupa această funcție. Acesta ar fi precizat, că, la 70 de ani, nu mai este cazul să rămână în funcție, scrie evz.ro.
 
„Nu mai pot. Am 70 de ani, nu? … Nu este de actualitate întrebarea. De actualitate este soliditatea acestei instituții. Credibilitatea ei este esențială. În afară de dobânzi, curs, rezervă minimă obligatorie și lucrul cu piețele, credibilitatea este instrumentul principal cu care lucrăm.

Și ați preluat, îmi permit să vă spun, cu mare ușurință niște povești din acestea cum e cea cu aurul, dacă tot m-ați stimulat. Mă întreb așa: ‘Cam câți economiști au putut să înghită gălușca asta cu dobânzile la aur?’, a spus guvernatorul BNR în conferința de presă.

În 2019, expiră mandatul de la BNR al lui Isărescu.

Din 1990 și până în prezent, Mugur Isărescu a fost guvernator al Băncii Naționale a României.