ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul acesta se pregătește Congresul Național al Partidului Comunist Chinez (linc). La al 20-lea congres, Xi Jinping vrea să fie reales, este bănuiala mea. În cadrul pregătirilor pentru congres, restricții c0vid stricte au fost impuse la Shanghai, capitala economică a țării și poate cel mai mare oraș din lume (unde și sora mea a fost mai demult la o conferință științifică internațională). Oamenii sînt închiși în case, nu au de mîncare, copiii sînt despărțiți de părinți, animalelr de companie sînt ucise pe motiv că ar putea răspîndi și ele c0vidul. Iată cîteva articole pe această temă:
NEBUNIA C0VID a reînceput în China. Copii mici separați de mamele lor în Shanghai. 26 de milioane de locuitori au fost băgați în lockdown pentru 6.051 de cazuri asimptomatice și 260 de cazuri simptomatice. Comuniștii cer testarea întregului oraș
MURIM DE FOAME! Strigătele locuitorilor Shanghaiului, blocați în apartamente, ignorate complet de vicepremierul chinez. Animalele de companie, ucise cu brutalitate la ordinul guvernului. Chinezii, urmăriți cu drone și câini roboți. FILMĂRI ȘOCANTE
Ororile din Shanghai, la începutul celei de-a treia săptămâni de lockdown agresiv: Oamenii se aruncă pe geam de disperare, în timp ce foametea a cuprins orașul, iar grija autorităților e să omoare cîinii și pisicile de apartament. VIDEO
Proteste, jafuri, sinucideri, omorârea animalelor de companie în orașul chinezesc Shanghai, pe fondul carantinării totale și a FOAMETEI provocate. Victimele politicii Zero-Covid vor depăși cu mult numărul morților de C0vid. VIDEO

Scopul declarat al restricțiilor la care sînt supuși cei 26 milioane locuitori din Shanghai este eliminarea c0vidului, acest virus care iată că nu se lasă eliminat nici după 2 ani, deși într-o vreme se părea că Republica Populară Chineză izbutise să scape de virus: Wuhan, China, august 2020: Distracție la maxim! (video).

Așa cum am mai arătat pe acest blog, pentru Partidul Comunist Chinez c0vidul n-a fost niciodată altceva decît un pretext pentru întărirea controlului asupra populației, care, în 2019, părea să scape de sub control:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
– Obîrșia isteriei c0vid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
53 de arestări politice în Hong Kong. C0vidul și-a făcut datoria (video)
Covidul și-a făcut datoria. Cel mai mare ziar pro-democrație din Hong Kong se închide

Dar cum se explică recentele restricții din Șanhai? O explicație la această întrebare o găsim în articolul „Gașca din Shanghai urmărește eliminarea lui Xi”, publicat în octombrie 2021 de „Asia Sentinel”.

Shanghaiul este locul în care s-a dezvoltat o facțiune a Partidului Comunist Chinez care se opunea lui Xi Jinping. Chiar și Wikipedia are articol despre „gașca din Shanghai”. Fostul președinte chinez Jiang Zemin ar fi unul dintre susținătorii „găștii din Shanghai”, iar Hong Kong-ul a fost o zonă intermediară de luptă între aceste facțiuni ale Partidului Comunist Chinez, scrie „Asia Sentinel”. Tălmăcesc din articol:

Președintele chinez Xi jinping a recunoscut indirect că este prins într-o luptă pentru putere cu o facțiune rivală susținută de fostul președinte chinez Jiang Zemin. Recunoașterea poate fi găsită în recentele acuzații de răzvrătire și încălcarea secretelor de stat aduse fostului ministru adjunct al securității Sun Lijun, care a fost arestat în aprilie 2020.

Întrucît Sun era pînă atunci cel mai înalt demnitar al poliției chineze care se ocupa de Hong Kong, acuzațiile publice de răzvrătire împotriva sa confirmă că Hong Kong este un cîmp de luptă intermediar în lupta pentru putere pe coridoarele puterii de la Beijing.

„Sun a fost în centrul răspîndirii facționalismului de pe continent în Hong Kong. Hong Kong a fost o zonă intermediară pentru asta”, a declarat un specialist către Asia Sentinel. „Acesta este începutul unui război pe față. Este grăitor faptul că răzvrătirea împotriva lui Xi e recunoscută deschis”.

Din 2012, de cînd Xi a lansat campania anticorupție, peste 120 de demnitari importanți, porecliți „tigri”, au fost înlăturați. Acuzațiile împotriva lor implicau luarea de mită și comportament sexual nepotrivit. Acuzațiile anunțate împotriva acestui „tigru”, Sun, includ luare de mită și delicte sexuale. Ceea ce este neobișnuit în acuzațiile împotriva lui Sun sînt acuzațiile explicite de răzvrătire împotriva conducerii. Sun avea „ambiții politice exagerate, acționînd cu ticăloșie”, potrivit agențiilor anticorupție din China – Comisia Centrală pentru Disciplină și Comisia Națională de Supraveghere.

„Pentru a-și îndeplini obiectivele politice personale, Sun a încurajat rebelii din cadrul Partidului Comunist Chinez și a depus mult efort formînd grupuri de interese pentru a controla departamentele guvernamentale esențiale, subminînd grav unitatea și politica partidului”. (…)

„În esență, ei au declarat deschis că Sun plănuia o lovitură de stat. Realitatea este că el nu a lucrat singur”, ne-a spus specialistul. Sun face parte din tabăra lui Jiang, a adăugat acesta.

Articolul din Asia Sentinel dă mai multe amănunte despre lupta pentru putere din interiorul Partidului Comunist Chinez. Cei interesați le găsiți la lincul indicat. Iată cum înțeleg situația: Xi Jinping își consolidează puterea asupra Chinei și pentru asta trebuie să elimine facțiunea rivală din interiorul Partidului Comunist, condusă de Jiang Zemin (fost președinte al Chinei). Această luptă pentru putere durează de cîțiva ani. Xi Jinping a eliminat deja o mare parte dintre adversari, cu clasicele acuzații de corupție ori de delicte sexuale. Acuzații care în unele cazuri s-ar putea să fie adevărate, în altele născocite, dar ăsta e un amănunt nesemnificativ. Importantă e consolidarea poziției lui Xi Jinping prin eliminarea adversarilor. Lupta între facțiuni s-a făcut pe ocolite, nu se vorbea oficial despre vreo luptă în interiorul partidului ci doar despre lupta cu corupția. Xi nu s-a legat la început direct de cei din Șanhai, care e zona principală unde are sprijin facțiunea care-l contestă, ci a eliminat susținătorii facțiunii șanhaieze din alte zone, cum ar fi Hong Kong. Dar în octombrie 2021 s-a ajuns la un nou nivel al acestei lupte cînd lui Sun Lijun (care fusese deja arestat din 2020), pe lîngă acuzațiile clasice de corupție, i s-au adus pe față și acuzații legate de ambițiile sale politice și de activitatea sa împotriva conducerii partidului.

Gașca din Shanghai o fi făcut planuri de îndepărtare de la putere a lui Xi Jinping, cum scria „Asia Sentinel”. Dar iată că, cu ajutorul c0vidului, Xi Jinping pune cu botul pe labe tabăra rivală. Deci, după Wuhan și Hong Kong, avem încă un caz în care c0vidul și-a făcut datoria.

VIDEO 1:

Imagini și mai dure la Marius Mioc Blog