ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întîmplător, așa cum primul bărbat vaccinat în lume, în Marea Britanie - acum proaspăt decedat - purta numele simbolului național britanic William Shakespeare, în România atentatul la adresa integrității și sănătății copiilor a început la Botoșani, locul nașterii simbolului național al României, Mihai Eminescu, la Colegiul Național ce poartă chiar numele Românului Absolut, unde ieri, 25 mai 2021, prin inconștiența părinților și cadrelor didactice aservite sistemului, au fost vaccinați zeci de elevi cu vârste între 16 și 18 ani. De ziua copiilor, 1 iunie, sistemul le pregătește o vaccinare în masă, printr-un „maraton” al injectării cu seruri experimentale, ce au produs deja suficiente decese ca să ridice un grav semnal de alarmă oricărei persoane responsabile, care se poate documenta cu privire la tratamentele salvatoare în cazul contractării virusului.

Elevii injectați ieri experimental au avut nevoie de acordul părinților pentru a fi imunizați. „Este un câștig pentru că ei nu mai apelează la platforma națională pentru programare și nu mai trebuie să piardă timp pentru asta. În al doilea rând, se apropie examenele naționale și copiii trebuie să fie pregătiți, trebuie să se protejeze pe ei și să fie prezenți la examen”, a afirmat directoarei Colegiului, Cristina Chiriac. Reamintim că nu mai este necesară programare pentru vaccinare așa că afirmația directoarei este aberantă din start.

Colegiul „Mihai Eminescu” este primul liceu din Botoșani care participă la campania de vaccinare colectivă a elevilor, ne informează Agerpres. „Au fost 30 de copii înscriși pe lista de vaccinare cu acordul părinților”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publice, Monica Adăscăliței. Vaccinarea a fost făcută de cadrele medicale ale DSP.

O PETIȚIE ONLINE a fost lansată deja în România contra vaccinării copiilor. O puteți semna AICI.

Prestigioasa organizație înființată de faimosul avocat american Robert F. Keneddy Jr - Children's Health Defense /   Apărarea Sănătății Copiilor ne oferă un studiu complex privind pericolele vaccinării, tradus de Irina Bazon, căreia îi mulțumim. Îl redăm mai jos:

Avertismentele sunt clare: vaccinarea copiilor este un joc de noroc

Big Pharma și oficialii guvernamentali din domeniul sănătății îi ademenesc pe părinți și adolescenți să facă vaccinul, promițându-le o reluare a evenimentelor sociale și revenirea la viața normală, ignorând, în același timp, potențialele efecte adverse și riscul „minuscul” pe care îl prezintă COVID în cazul copiilor, informează The Defender.

Acum un deceniu, cercetători din Ohio deplângeau dificultatea recrutării de copii pentru studii clinice. În articolul „Recrutarea, în cercetarea pediatrică, pentru testarea medicamentelor: atragere fără constrângere”, publicat în revista Pediatrics, cercetătorii au identificat bariere precum „provocarea de a stabili plăți adecvate pentru participare, care să nu fie coercitive”, „necesitatea de a obține consimțământul părinților” și „chestiunile de etică”.

În privința COVID-19, se pare că guvernul și sectorul farma au considerat că pot pur și simplu să sară peste aceste obstacole supărătoare.

Pe 10 mai, Food and Drug Administration din SUA (FDA) a extins autorizația pentru utilizare de urgență a FDA (EUA) pentru utilizarea „vaccinului” COVID Pfizer/BioNTech la adolescenții cu vârsta între 12 și 15 ani.

Comitetul FDA care a determinat luarea deciziei a ales să ignoreavertismentele urgente din întreaga lume cu privire la riscurile prezentate de vaccin în cazul copiilor, inclusiv o scrisoare semnată de 93 de medici israelieni, care au scris, în aprilie, că „nici măcar câțiva copii nu ar trebui să fie puși în pericol prin vaccinarea în masă împotriva unei boli care nu este periculoasă pentru ei”.

Potrivit unui articol recent din New York Times, „în cazul copiilor, dovezile de până acum nu oferă motive de îngrijorare în ceea ce privește efectele pe termen lung ale COVID-19”. În schimb, medicii israelieni și alți experți au subliniat că „nu se poate exclude ca vaccinul să aibă efecte adverse pe termen lung care nu au fost încă descoperite până în acest moment, inclusiv asupra creșterii, a sistemului reproducător și a fertilității”.

Avertismente ignorate

Fără a ține seama de avertizările cu privire la riscurile vaccinului COVID pentru copii, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au aprobat imediat extinderea de către FDA a EUA (Emergency Use Authorization, autorizația pentru utilizare de urgență, n. tr.), iar directorul CDC, Rochelle Walensky, a solicitat furnizorilor de servicii medicale să înceapă administrarea „imediată” în cazul adolescenților cu vârste mai mici a vaccinurilor aflate în faza experimentală.

În mod incredibil, un comitet CDC a acordat furnizorilor și permisiuneade a administra vaccinurile COVID în același timp cu alte vaccinuri pentru copii și adolescenți „fără a se ține seama de momentul [administrării]”, inclusiv „administrarea simultană a COVID-19 și a altor vaccinuri în aceeași zi, precum și administrarea concomitentă în termen de 14 zile”.

CDC își bazează recomandarea imprudentă pe ipoteza nedovedită că „profilul de evenimente adverse în cazul vaccinurilor administrate simultan este în general similar celui specific administrării separate”, chiar dacă agenția admite totodată că nu știe „dacă așa-numita «reactogenitate» crește în administrarea simultană [a vaccinului]”.

Promovarea șocant de nesăbuită, fără niciun fel de rezerve, a vaccinării COVID a copiilor din America vine în contradicție cu opinia colectivă a experților în vaccinuri de la nivel global (opinie exprimată la o reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății din decembrie 2019) potrivit căreia știința referitoare la siguranța vaccinurilor și monitorizarea privind siguranța sunt defectuoase și complet inadecvate.

Chiar și o entitate precum Institutul de Medicină a afirmat că o cercetare sistematică privind „elemente-cheie ale întregului program [de vaccinare pentru copii] – numărul [de vaccinuri], frecvența, calendarul, ordinea și vârsta la administrarea vaccinurilor” - nu a fost efectuată niciodată.

Evitarea plății

Revenind la obstacolele în recrutare, prezentate în articolul din Journal of Pediatrics din 2011, se pare că, în locul „plății” pentru participarea la experimentul vaccinării în masă al Pfizer, strategia implementată de Walensky și alții este de a ademeni adolescenții prin asigurări optimiste că va avea loc o „revenire mai rapidă la activitățile sociale”.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, și comisarul interimar al FDA, Janet Woodcock, au promis, de asemenea, tinerilor că vaccinarea COVID înseamnă revenirea la o „normalitate”.

Aceste promisiuni par a fi biletul [către „normalitate”] pentru adolescenții doritori de viață socială, care pretind că „suntem cu toții pregătiți să primim [vaccinul]” și „nerăbdători ca lucrurile să-și reia cursul firesc” după ce au stat „închiși timp de un an”.

600.000 de adolescenți între 12 și 15 ani s-au grăbit să primească vaccinul COVID în prima săptămână după extinderea EUA. Luând în calcul și numărul tinerilor de 16 și 17 ani care au primit anterior vaccinul Pfizer, numărul total al adolescenților injectați (cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani) în SUA este acum de 4,1 milioane, a anunțat Walensky.

Acești adolescenți și familiilor lor probabil nu știu despre evenimentele adverse grave - cum ar fi cheagurile de sânge și sindromul Guillain-Barré - deja experimentate de cei cu vârsta de 16 ani și peste. După ce un tânăr atlet din Utah, de 17 ani, a dezvoltat cheaguri de sânge în creier la o zi după ce a primit prima doză de Pfizer, mama adolescentului jucător de baschet și-a exprimat, în lacrimi, regretul,declarând că fiul ei era „sănătos și se simțea bine înainte” și că „cel mai grav lucru a fost că l-am lăsat să primească acel vaccin”.

De asemenea, majoritatea părinților și a adolescenților nu știu că acceptarea unei injecții COVID nu va fi sfârșitul poveștii. Noi rapeluri vor fi cerute, ceea ce ne pune în față cu perspectiva riscurilor recurente și cumulative.

Evitarea consimțământului părinților

După cum sugerează cifrele citate mai sus, o proporție semnificativă a părinților pare să consimtă la conformarea rapidă a copiilor lor. În aprilie, chiar înainte de extinderea EUA, un sondaj al Kaiser Family Foundationa testat terenul și a arătat că 30% dintre părinții copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani erau ei înșiși nerăbdători – pregătiți să „își vaccineze copilul imediat ce un vaccin va fi disponibil”- și 18% dintre ei erau dispuși să facă acest lucru dacă o vor cere școlile.

Pe de altă parte, aproximativ jumătate dintre părinții respondenți la sondajul Kaiser au declarat fie că intenționează să aștepte, fie că nu își vor vaccina „în niciun caz” copilul anti-covid. Acesta este grupul de părinți care i-a determinat pe cercetătorii din Ohio, în 2011, să caracterizeze „nevoia de a obține consimțământul părinților” ca fiind o barieră în calea experimentării medicale pediatrice.

Soluția” pare a fi de a-i ocoli cu totul pe părinții problematici. Cinci state, fără a ține cont de statutul experimental al vaccinurilor, permit furnizorilor de servicii medicale și cabinetelor medicale să renunțe la cerința consimțământului părinților pentru vaccinurile COVID.

ÎnCarolina de Nord, adolescenții care au peste 12 ani își pot oferi propriul consimțământ dacă sunt considerați capabili să înțeleagă și să ia decizii cu privire la sănătatea lor. Un reprezentant al grupului de spitale de stat UNC Health a declarat: „Vaccinarea COVID este unul dintre acele tratamente medicale cu privire la care Carolina de Nord spune că un copil este capabil să își dea singur consimțământul”.

Alte trei state - Alabama, Oregon și Tennessee - permit adolescenților cu vârsta de 14 sau 15 ani sau peste această vârstă să facă același lucru, iar Iowa lasă cerința consimțământului la discreția „fiecărui furnizor de servicii medicale / sistem de sănătate”.

În martie, în ciuda opoziției publice aprinse, Districtul Columbia a adoptat o legislație care le permite copiilor de doar 11 ani să primească vaccinuri recomandate de CDC fără consimțământul sau chiar fără știința părinților.

Încălcarea principiilor de etică

La sfârșitul anului 2020, cercetători de la Universitatea din New York (NYU) și Tulane au scris în International Journal of Clinical Practice despre vaccinurile COVID și îngrijorarea privind potențarea dependentă de anticorpi (antibody-dependent enhancement, ADE) - fenomenul prin care vaccinarea agravează boala ulterioară.

Concluziala care au ajuns cercetătorii a fost că riscul ADE „este suficient de ascuns în protocoalele studiilor clinice și în formularele pentru consimțământ folosite în studiile în desfășurare privind vaccinul COVID-19, încât este puțin probabilă o înțelegere adecvată de către pacient a acestui risc, ceea ce împiedică consimțământul cu adevărat informat din partea subiecților în aceste studii”.

În afară de chestiunea ADE, studiul autorilor de la NYU/Tulane demonstrează cât de dificil este pentru un adult obișnuit – cu atât mai puțin pentru un adolescent – să înțeleagă riscurile „ascunse” în formularele de consimțământ și astfel să ajungă la „un consimțământ cu adevărat informat”.

Având în vedere aceste lucruri, cât de probabil este ca adolescenții (sau părinții lor) să înțeleagă distincția dintre riscul relativ și cel absolut atunci când își dau consimțământul pentru vaccinarea COVID? Câți tineri pot înțelege că afirmația făcută de Pfizer, bazată pe conceptul de risc relativ, despre un vaccin „100% eficient” pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani înseamnă, de fapt, o reducere a riscului absolut („diferența dintre ratele de atac la populația cu și fără vaccin”) care este foarte mică? (Un articol lămuritor despre diferența dintre riscul absolut și cel relativ poate fi citit aici, sau este util și acest articol din British Medical Journal - n. trad.)

Folosind calcule bazate pe risc relativ, Pfizer a declarat vaccinul său „100% eficient” pe baza studiilor cu 2.260 de adolescenți de vârste mai mici. Potrivit comunicatului de presă al companiei, 18 cazuri de COVID au apărut în grupul placebo versus zero cazuri în grupul de vaccinați. Pfizer nu explică nicăieri că aceste cifre echivalează cu o reducere a riscului absolut de 1,59% (cifră reprezentând 18 din cei 1.129 de adolescenți din grupul placebo).

Mai mult, în analizele studiilor sale clinice cu participarea de adulți, Pfizer și-a denaturat rezultatele prin excluderea a mii de participanți care aveau simptome identice celor de COVID, dar nu erau confirmați prin testarea PCR. Un artificiu similar a produs oare rezultatul magic de „100%” în cazul adolescenților? Pentru a răspunde la această întrebare sunt necesare accesul la „datele complete și o cercetare și analiză meticuloasă independentă”, scrie The Lancet.

Chiar presupunând că a fost efectuată o analiză corectă din partea Pfizer, oamenii de știință europeni care scriau în The Lancet în aprilie au subliniat asupra necesității de a pune rezultatele studiilor privind vaccinul „în context și de a nu analiza un singur indice sumar”. Atunci când cercetătorii omit informațiile despre reducerea riscului absolut și comunică numai cifrele despre reducerea riscului relativ, „are loc o raportare tendențioasă, care afectează interpretarea eficacității vaccinului” - ceea ce ridică întrebări cu privire la intenția și integritatea cercetătorilor.

Autorul principal al comentariului publicat de The Lancet a recunoscut pentru Wired că „unul dintre motivele principale pentru care nu se menționează reducerea riscului absolut este din cauza cifrelor. Dacă spui «Este 95% eficient» - pare Uau! ... Dar dacă reducerea riscului absolut este de 0,8% ..., atunci care este problema?”

De asemenea, autorii de la The Lancet au subliniat că riscul relativ „ar trebui apreciat luându-se în considerare riscul de referință („background risk”)privind infectarea și îmbolnăvirea cu COVID-19, care variază la nivel de populații și în timp”.

Aceasta este o observație crucială în cazul copiilor, în cazul cărora „riscul de referință” de a dezvolta forme grave de COVID este minuscul, o dovadă în acest sens fiind faptul că CDC folosește grupul de copii de 5-17 ani ca „grup de referință (grupul cu cel mai mic risc) atunci când prezintă documentul despre riscurile de infectare cu COVID, de spitalizare și deces pentru alte grupe de vârstă.

Sunt 74 de milioane de copii în Statele Unite. Până în prezent, 282 au murit din cauza unor condiții „implicând COVID”, ceea ce înseamnă o rată a mortalității de 0,00038%. La reuniunea din 12 mai a Comitetului consultativ al CDC cu privire la practicile de imunizare (ACIP), CDC a estimat că 22,2 milioane de copii cu vârste între 5 și 17 ani avuseseră COVID și că 127 au murit - sau 0,00057%.

După cum a declarat, pentru New York Times, un specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Pennsylvania, „Pentru un copil obișnuit, Covid este un risc neglijabil”.

Comparativ, în 2019 (cel mai recent an pentru care sunt disponibile date), 847 de copii din grupa de vârstă 5-14 ani au murit în accidente de mașină și 233 prin înec. În ceea ce privește tinerii din categoria de vârstă 15-24 de ani, în 2019 au murit 6.031 în accidente de mașină, 415 prin înec și 4.346 prin otrăvire.

În 2017, numărul deceselor prin înec în cazul tinerilor cu vârstasub 20 de ani a fost de 1000. Din februarie 2020 până la mijlocul lunii februarie a acestui an, 5.738 de copii cu vârste între 5 și 14 ani și 36.900 de adolescenți și adulți tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au murit din alte cauze decât COVID-19.

La persoanele între 1 și 17 ani, COVID se situează în urma altornouă cauze de deces (leziuni, sinucidere, cancer, omucidere, anomalii congenitale, boli de inimă, gripă, boli cronice ale căilor respiratorii inferioare și boli cerebrovasculare).

Risc supradimensionat

Atunci când a anunțat extinderea EUA a vaccinului Pfizer pentru utilizare la copiii cu vârsta cuprinsă 12 și 15 ani, șeful FDA, Janet Woodcock, le-a spus părinților că „pot fi siguri că agenția a efectuat o evaluare riguroasă și amănunțită a tuturor datelor disponibile”.

Cu toate acestea, începând cu 7 mai (chiar înainte de extinderea EUA la adolescenții cu vârste mai mici), Sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor VAERS raporta deja 694 de evenimente adverse post-COVID în grupul de vârstă 12-17 ani, inclusiv 14 clasificate la „grave” și trei decese.

Datele VAERS publicate o săptămână mai târziu, pe 14 mai (chiar după aprobarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12-15 ani), au arătat o creștere accentuată a evenimentelor adverse legate de vaccinul COVID la grupa de vârstă 12-17: în total, 943 de evenimente adverse, printre care 23 grave și trei decese.

Două dintre decesele raportate înainte de 10 mai au fost ale unor copii de 15 ani, unul după primirea vaccinului Pfizer și altul după primirea vaccinului Moderna. Acești adolescenți trebuie să fi fost înscriși în studiile clinice, deoarece vârsta i-ar fi împiedicat la momentul respectiv să le fie administrate vaccinurile în mod legal în conformitate cu EUA.

Ținând cont de faptul că au fost aproximativ 1.000 de copii în grupul pentru studiile clinice Pfizer din grupa de vârstă 12-15 ani – și probabil aproximativ același număr în studiul Moderna – rata mortalității după fiecare vaccinare din această grupă de vârstă (presupunând că cei doi adolescenți erau înrolați în studiu) este de aproximativ doi la 2.000, sau 0,1%. Dovezile disponibile sugerează, astfel, în mod precis că vaccinurile COVID sunt mult mai periculoase pentru copii decât boala.

Din toate grupele de vârstă, VAERS a primit rapoarte despre aproape 228.000 de evenimente adverse în total în perioada 14 decembrie 2020 - 14 mai 2021, inclusiv peste 4.200 de decese. Este uluitor faptul că acest șir de decese fără precedent nu a constituit un motiv de îngrijorare pentru membrii comitetului FDA și CDC care au recomandat cu entuziasm vaccinul experimental Pfizer pentru tineri și copii.

În mod tragic, este practic o certitudine faptul că numărul de rapoarte VAERS referitoare la copii va crește în următoarele săptămâni, ceea ce va lăsa mulți părinți cu regrete, ca în cazul mamei din Utah care și-a lăsat fiul „să primească acel vaccin”.

Traducere de Irina Bazon