ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul extremei stânga franceze, denumită edulcorat de presa globalistă doar "radicală", comunistul Jean-Luc Melenchon, al cărui partid este membru al coaliției numite Noul Front Popular clasată surprinzător pe primul loc după al doilea tur desfășurat duminică al alegerilor legislative, a declarat că prim-ministrul ar trebui să "plece", iar alianța de stânga ar trebui să "guverneze", transmite France Presse preluată de Agerpres.

Alianța de extremă stânga Noul Front Popular se află în fruntea estimărilor, secondată de coaliția președintelui Emmanuel Macron și de dreapta normală, dar niciunul dintre aceste trei blocuri nu a obținut majoritatea absolută în Parlament, potrivit primelor estimări ale institutelor de sondare.

Noul Front Popular este creditat cu 172 până la 215 deputați, potrivit proiecțiilor de locuri realizate de patru institute, care plasează „macroniștii” pe locul al doilea, cu 150 până la 180 de locuri, în timp dreapta banală -Adunarea Națională/Rassemblement National, care era așteptată să câștige alegerile, se află pe locul al treilea, cu 115 până la 155 de aleși, transmite site-ul Știri pe surse.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel la "prudență" în analiza rezultatelor alegerilor legislative pentru a determina cine poate fi însărcinat cu formarea unui guvern, a transmis duminică seara anturajul său, relatează France Presse ciată de Agerpres.

El a apreciat că blocul de centru este energic după șapte ani la putere, conform aceleiași surse.

Președintele francez va aștepta "structurarea" noii Adunări Naționale pentru a "lua deciziile necesare", a precizat la scurt timp Palatul Elysee.
 
Jordan Bardella, președintele RN, le-a mulțumit votanților partidului, transmite Biziday, și a spus că "se conturează alianțe ale dezonoarei și periculoase. Acestea pun țara în mâinile extremei stângi”.